Desenele si Muzica Simfonica: Pigs in a Polka

porcusorii Muzica de camera, clasica, arii, simfonii celebre, rapsodii in Desene Animate

O sa vreau sa vorbim cateva posturi despre acest gen de muzica. De la ce am plecat: Azi m-am vazut cu un prieten si ne-am amintit impreuna de cateva valsuri celebre ale lui Strauss, dar mai ales de super mega extra cunoscutul Dans Ungar al lui Brahms. Buuun.. Acum intrebarea cea mare: Ce mi-a atras atentia asupra acestor simfonii / rapsodii/ valsuri/ arii ? De unde le stiu ? Mi-am raspuns singura: din Desene Animate Mai toate persoanele, cand asculta o arie celebra, sau un vals , il recunosc imediat: V-ati intrebat vreodata unde l-au ascultat mai des? De unde il stiu? Ca nu cred ca raspunsul ar fi Serata de muzicala a lui Iosif Sava ( Desi recunosc, era o emisiune culturala de exceptie).

Ei bine, Desenele animate au reprezentat promotorul Nr 1 al muzicii clasice, al operei si mai ales al valsului printre cei care nu sunt fani declarati. Dansul Ungar al lui Brahms a ajuns sa fie mult mai cunoscut dupa lansarea desenului animat Pigs in a Polka varianta Merry Melody a originalui 3 Little Pigs, lansata cu 10 ani mai tarziu fata de varianta originala. Despre premiu Oscar se poate vorbi si in cazul acestei versiuni, deoarece filmul a fost nominalizat la categoria “Cel mai bun film scurt de animatie” in anul 1944. Atentie Doar nominalizat, varianta Disney (si cea originala, normal) din 1933 fiind castigatoare.
Ok .. il vedem ? A…si sa nu uit, storyul este acelasi ca in varianta Disney :D

Credite:
Aparitie: 2 Februarie 1943
Compania : Warner Bros. Pictures
Durata: 8 min
Nominalizat la Oscar
Regizor: Friz Freleng
Producator: Leon Schlesinger
Muzica: Johannes Brahms (“Hungarian Dance Nos. 5, 6, 7 and 17”)
Editor: Treg Brown

Voci:
Bea Benaderet…Porcusorul nr 2
Sara Berner …Primul Porcusor
Mel Blanc… Lupul / Porcusorul nr 3

IMDB , WIKI

Tag-uri:

 • hagai

  vreau sa zic k aici am gasit multe desene de care imi era dor sa le mai vad.Sailor Moon,Sandy Bell,candy candy,captain planet si multe alte desene.acum park sunt iar o copila de 8,9 ani.park nu ma mai pot dezlipi de ca;culator:x :x :x

 • Pingback: Tom si Jerry in : The Cat Concerto | Desenele Animate ale Copilariei :: Sandy Bell, Sailor Moon, Candy Candy, Lidia()

 • De ce nu se mai dau sau de ce nu se mai fac desene animate cu muzica simfonica, clasica ?
  Se vede ca lumea era mult mai apropiata de cultura decat acum, si din desene animate se vede. Acum astia nu sunt in stare sa faca desene animate ca oamenii, d’apoi cu muzica simfonica. Desenele erau foarte educative si dau exemplu de toate desenele animate pe care le stiu in care s-a folosit muzica culta:
  1) Opry House – 1929 – cu Mickey Mouse muzica de Franz Liszt
  2) Multe desene animate din seria ” Silly Simphonies ” ( 1929-1939 )
  3) The Band Concert – Mickey Mouse – 1935 – Uvertura Wilhelm Tell – Giacchino Rossini
  4) Filmul Fantasia – 1940 – foarte multe teme din muzica simfonica (Dansul Orelor, Spargatorul de Nuci, Simfonia pastorala de Beethoven, Ucenicul vrajitor ), film de animatie in care dialogurile sunt inlocuite cu miscarile si mimica personajelor, povestea pe muzica simfonica, la inceput se face introducerea fiecarui fragment muzical de catre experti in acest domeniu.
  5) The Corny Concerto – 1943 – Warner Bros – Cu Porky Pig, Bugs Bunny, Elmer Fudd ( cel care face introducerea) si Daffy Duck – valsurile de Johann Strauss fiul – Povestiri din Padurea vieneza si Dunarea Albastra – considerata a fi o parodie la ” Fantasia ” lui Disney.
  6) Pigs in a Polka – 1943 – nu e nevoie sa mai mentionez
  7) Ciocanitoarea Woody in ” Barber of Sevilla ” – 1944 – Aria lui Figaro ” Largo al Factotum ”
  8) Tom si Jerry in ” The Cat Concerto ” si Bugs Bunny in ” Rhapsody Rabbit ” ( 1946 ) – rapsodia ungara a II-a de Franz Liszt; ” Rhapsody Rabbit ” este un plagiat al desenului ” The Cat Concerto “.
  9) Tom&Jerry in Hollywood Bowl – 1950 – Uvertura operetei ” Liliacul ” de Johann Strauss – fiul
  10) Bugs Bunny si Elmer Fudd – in The rabbit of Seville – 1950 – uvertura operei Barbierul din Sevilla de G. Rossini
  11) Tom si Jerry – Johann Mouse – 1952 – diferite lucrari ale lui Johann Strauss-fiul
  12) Ciocanitoarea Woody – 1954 – Convict Concerto – Rapsodia ungara a II-a de Franz Liszt
  13) Tom si Jerry – 1962 – Carmen, Get it ! – parodie la opera Carmen de Georges Bizet !
  14) Tom si Jerry in The Cat Above and the Mouse Below – 1964 – aria lui Figaro din ” Barbierul din Sevilla ”
  15) Fantasia 2000 – 1999- o continuare a Fantasiei din 1940 cu acelasi specific ca filmul precedent (“Pomp and Circumstance” de Elgar cu Donald si Daisy Duck in Povestea cu Arca lui Noe, ” Rhapsody in Blue ” de George Gerswin )
  16) The Nutcracker – 2002 – un episod din ” Curaj Cainele cel fricos ”

  De asemenea, in 1949, in desenul animat al lui Chuck Jones ” Fast and furry-ous ” (care a marcat prima aparitie a Coiotului si a lui Road-Runner ) s-a folosit (doar ca fundal), ” Dansul comediantilor ” din opera compozitorului ceh Bredrich Smetana ” Mireasa Vanduta “.

  Asta a fost tot, dar probabil exista mult mai multe desene animate care au la baza muzica clasica, dar inca nedescoperite de noi, le-am enumerat pe cele mai importante.

 • Kmeleon

  in ultimii ani s-au facut cateva serii anime in care este folosita muzica clasica … serii foarte bune ;)

Parteneri

 • AnimationMagazine.eu
 • Edge and Back