Jeannie

In anii ’70, ’80 si mai putin dupa, exista un bun obicei ca dupa show-urile difuzate in prime time, sa se realizeze si seriale de desene animate. Unul dintre aceste seriale este si Jeannie, produs de Hanna si Barbera ca spin-off pentru seria tv “I Dream of Jeannie“.
Subiectul serialului este o alta interpretare a cunoscutei povesti despre duhul din lampa, doar ca in acest caz duhul este o frumoasa fata (djinn=genie=Jeannie).

jeannie02

Corey Anders este student si in timp ce facea surf gaseste pe plaja lampa fermecata. Din lampa iese o frumoasa fata, Jeannie, dar nu numai, pentru ca Jeannie avea si un invatacel pe nume Babu.
Cei doi devin servitorii lui Corey si incerca sa-l ajute in problemele zilnice. Doar ca, de cele mai multe ori, aceste probleme sunt cauzate de neindemanaticul Babu, ale carui cuvinte magice “Yapple Dapple!” nu au efectul dorit.
Despre adevarata identitate a celor doi nu stia decat Henry Glopp, cel mai bun prieten al lui Corey.

jeannie01jeannie03jeannie04jeannie05

Vocile personajelor sunt interpretate de nume cunoscute in aria desenelor animate si nu numai:

Jeannie … Julie McWhirter (Casper, Sassette Smurfling, Baby Smurf)
Corey Anders … Mark Hamill ( nu cred ca mai are nevoie de prezentare)
Babu … Joe Besser (The Three Stooges)
Henry Glopp … Bob Hastings (Batman-Commissioner Jim Gordon)
Mrs. Anders … Janet Waldo (Judy Jetson, Penelope Pitstop)

jeannie06

Regie: Charles A. Nichols
Animatie: Hanna & Barbera
Distributie: Columbia Pictures si Screen Gems
Premiera: 9 septembrie 1973
Difuzat pe : CBS
Numar episoade: 16 x 30 minute

Intro

Episodul 1

BCDB ; Wikipedia ; IMDb

Tag-uri:

  • Mi-ar placea sa am si eu รถ “duha” d-asta :D.

  • Nu stiu de ce, dar de fiecare data cand citesc un articol interesant la voi, ajung sa ma uit jumatate de zi la desene si sa cercetez in jurul dese ului respectiv. Cand ati postat desenul asta, nu numai ca m-am uitat la desen, dar mi-ati facut pofta sa revad si serialul(cel neanimat) Asa,…cate putin din toate. Pofta-i mare. Ce ma amuza e stlul inconfundabil Hanna & Barbera. Personajele seamana mult cu cele din Scooby Doo…si din Jabberjaw.

  • Kmeleon

    da, avem “o influenta proasta” asupra cititorilor. ii facem sa se uite la desene animate ;)) si sa-si aduca aminte de copilarie :->
    personajele seamana pentru ca la vremea aia se purta “reciclarea” :)) schimbau culoarea parului sau a ochilor si gata, alt personaj

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back