Beetlejuice

everybody Anii’90. Tele 7abc, Teo, Mircea, Mihaela Radulecu, Mircea Zara, Andrada Moga si .. desene animate !!
Tele 7 abc , acea televiziune demult apusa, se putea lauda cu o cantitate mare de animatie. Motomartienii, Dungens and dragons , Scooby Doo, Tinny Toon , si normal Beetlejuice s-au perindat pe la televizor in orele programate animatiei: Dimineata, in cadrul emisiunii Buna dimineata Romania, si seara la 18.30, inainte de Jurnal.

Beetlejuice, seria animata, apare in 1989 la numai 1 an dupa aparitia filmului artistic regizat de Tim Burton. Animatia (ca si filmul) ii are in centru pe cele personaje principale: Beetlejuice si Lydia Deet o fata cu un stil gothic profund pronuntat, de aproximativ 14 ani. Cei doi traiesc in lumi separate. Lydia locuieste in “Peaceful Pines,” o localitate plasata in timp real, iar Beetlejuice in “Neitherworld” o lume in care civilizatia este parodiata intr-un stil dark, Gothic. Spre deosebite de film, unde Lydia asista odioasa la nunta ei cu BJ, in animatie Betlejuice si Lydia sunt cei mai buni prieteni , ba chiar Lydia apeleaza la siretricurile morbide pentru unii, pentru a-si speria colegii de scoala, din cauza remarcilor adresate de acestia asupra lookului ei gothic. Lydia era pasionata de lumea “Horror” din filme , si adesea purta asupra ei accesorii din astfel de filme, cum ar fi paianjeni sau soareci. Cat despre Beetlejuice , acesta era o fantoma nebuna, care se putea dezmembra foarte usor , sau se putea transforma in diverse obiecte mai mult, sau mai putin casnice :D, era un fel de spirit care avea super puteri uneori necontrolabile…. de aici si situatiile comice ale serialului.

Mai tineti minte cum il “incanta” Lydia pe Beetlejuice ?

“Though I know I should be wary,
Still I venture someplace scary;
Ghostly hauntings I turn loose …
Beetlejuice, Beetlejuice, Beetlejuice!”

Seria este co-productie America & Canada si a fost difuzata pe Fox, ABC , Cartoon Network , Nickelodeon, Toonpedia TV si Tele 7 abc :D

Credite:
An aparitie: 1989
Creatori: David Geffen, Tim Burton
Muzica: Ray Parker, Jr ( da da da .. el canta GhostBusters)
Coproductie: Canada & SUA
Serialul: 109 ep x 30 min
Difuzat : ABC & FOX
Studio: Ellipse (France) & Nelvana (Canada) distribuit de Warner

Voci:
Stephen Ouimette – Beetlejuice
Alyson Court – Lydia Deetz

Mai multe despre alte personale, pe pagina de WIKI

Tag-uri:

  • ador filmul asta,Winona Ryder/Lydia Deet era exact stilul meu :x si desenele au fost foarte haioase, dar Michael Keaton a fost un Beetlejuice perfect!

  • îndrăgesc filmul dar desenele şi atunci mi se păreau puţin cam soft core…Dar nu neg faptul că este un film şi serial de nota 100

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back