Justice League Unlimited

terrybatmanJustice League Unlimited (sau JLU) reprezinta un serial animat de televiziune difuzat in America si produs de Warner Bros. Animation si difuzat pe Cartoon Network. Serialul prezinta o intreaga pledoarie de super-eroi din universul DC Comics, dar in special bazata pe echipa de eroi Justice League (Liga Justitiarilor), este o continuare directa a seriei animate precedente Justice League. JLU a debutat in 31 iulie 2004 pe canalul de desene animate Toonami si s-a incheiat cu episodul difuzat in 13 mai 2006. Este de asemenea ultimul serial din pleiada DC Comics.
Acest serial preia stafeta de unde s-a terminat JL si contine o Liga mult extinsa in care personajele din serialul original numiti acum “membrii fondatori”,sunt parteneri cu un numar mare de super-eroi din universul DC; in primul episod apar cam 50 de personaje. Un numar mare dintre aceste personaje au mai aparut ca oaspeti in primele doua sezoane din  Justice League, Batman: The Animated Series si Superman: The Animated Series, dar si  personaje ce isi fac aparitia pentru prima data in acest serial. Formatul general al unui episod este formarea unei echipe cu scopul de a rezolva o anume situatie,concentrand atentia si asupra conturarii personajelor precum si a actiunii in sine.

Cele mai multe episoade povestesc o situatie de sine statatoare, dar serialul cuprinde si episoade legate intre ele, primul episod contureaza escaladarea conflictului dintre Liga si o agentie secreta guvernamentala cunoscuta ca Project Cadmus. Complotul este construit pe baza evenimentelor din cel de-al doildea sezon din JL (construite la randul lor pe baza celor din Batman: The Animated Series, Superman: The Animated Series, Batman Beyond, Static Shock, and The Zeta Project).A fost rezolvat intr-o serie de 4 episoade (parti) la sfarsitul sezonului 2 din JLU. Povestea celui de-al treilea sezon graviteaza in jurul unei noi Societati Secrete (bazata pe Legion of Doom) si a inamicilor principali, o organizatie pestrita foramta pentru a combate coordonarea din ce in ce mai buna a super-eroilor din primul sezon.

Catre sfarsitul serialului, anumite personaje devin inaccesibile serialului; personaje asociate cu Batman si cele ce au aparut in Batman: The Animated Series (inafara de insusi Batman) au fost restrictionate din cauza altui serial animat, The Batman pentru a evita probleme de continuitate temporala. Aquaman si alte personaje comune au fost extrase din cauza dezvoltarii unui episod pilot pentru un serial de actiune referitor la protagonist ca si copil (similar cu Smallville,ce descrie copilaria si adolescenta lui Superman). De asemenea personaje din  colectia de benzi desenate cu un continut nepotrivit pentru minori (n.a scene de violenta explicita) al DC numit Vertigo nu au fost permise. Niciun personaj din serialul  Teen Titans nu a aparut in JLU cat timp serialul Titans rula, sau vice-versa.

DC Comics a produs o serie de benzi desenate emise lunar si bazate pe serialul de televiziune, facand parte din linia de benzi desenate de colectie “a tuturor timpurilor” Johnny DC.

Productie

Justice League Unlimited, similar cu al doilea sezon din Justice League, este animat (lucrat la procesarea video) in format widescreen. Serialul JLU contine si un nou soundtrack.

justice_league

Membrii fondatori

George Newbern – Clark Kent / Kal El / Superman
Kevin Conroy – Bruce Wayne / Batman
Susan Eisenberg – Princess Diana / Wonder Woman
Michael Rosenbaum – Wally West / The Flash
Carl Lumbly – J’onn Jonnz / Martian Manhunter
Phil LaMarr – John Stewart / Green Lantern
Maria Canals Barrera – Shayera Hol / Hawkgirl

Membrii Ligii extinse

Scott Rummell – Orin or Arthur Curry / Aquaman
John C. McGinley – Ray Palmer / The Atom
Scott Patterson – Aztek
Farrah Forke – Big Barda
Morena Baccarin – Black Canary
Tom Everett Scott – Booster Gold
Peter Onorati – B’wana Beast
George Eads and Chris Cox – Nathaniel Adam / Captain Atom
Jerry O’Connell – Captain Marvel
Lauren Tom – Doctor Light
Jason Hervey – Dove
Jeremy Piven – Ralph Dibny/Elongated Man
Oded Fehr – Doctor Fate
Maria Canals Barrera – Fire
Kin Shriner – Oliver Queen/Green Arrow
Fred Savage – Hawk
James Remar – Carter Hall/Hawkman
Amy Acker – Huntress
Gregg Rainwater – Long Shadow
Tom SizemoreMetamorpho
Ioan Gruffudd – Mister Miracle
Michael Beach – Mister Terrific
Ron Perlman – Orion (actorul din rolul lui Hellboy)
Jeffrey Combs – The Question
Powers Boothe – Red Tornado
Chris Cox – Shining Knight
Billy West – Skeets
Giselle Loren – Stargirl
Phil LaMarr- Virgil Hawkins / Static Shock, Steel, and S.T.R.I.P.E.
Nicholle Tom – Kara Zor-El / Kara Kent / Supergirl
Nathan Fillion – Vigilante
Gina Torres – Vixen
Dennis Farina – Ted Grant / Wildcat
Jennifer Hale – Zatanna
Michael T. Weiss – Etrigan the Demon/Jason Blood (actorul din rolul The Pretender/”Omul cu o mie de fete”)

Sursa: Wikipedia

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back