Highlander: The Animated Series

In ultima vreme m-am ocupat mai mult de anime-uri dar astazi vreau sa va povestesc despre o serie de desene animate, care a venit in 1994 sa mareasca franciza Highlander.
Bine, seria a fost respinsa de multi fani dar, vor nu vor, ea face parte din franciza Highlander si, pentru un copil sau adult care n-a vazut niciunul dintre filmele sau serialele live action, poate fi chiar o experienta placuta.
Pe mine, ca fan a tot ce inseamna Highlander (in special Connor MacLeod :X ), nu m-a deranjat catusi de putin.
Desenul animat a fost produs in 1994 de catre Gaumont Multimedia si a rulat si la noi pe TV pe Antena 1, daca nu ma insel (sunteti liberi sa ma corectati pentru ca nu sunt sigura :”>).

highlander2 highlander3 highlander1

Se pastreaza tema principala doar ca evenimentele se petrec undeva la 700 de ani dupa impactul Pamantului cu un meteorit, catastrofa ce aproape distrusese civilizatia terestra. Nemuritorii stransesera randurile, formand un grup numit Jettators, si jurasera sa renunte la lupta lor pentru a putea pastra mostenirea pamantenilor. Bineinteles ca dintre ei se gasise unul care sa nu doreasca acest lucru. Kortan inca lupta sa ramana ultimul Nemuritor si in timp reusise sa cucereasca mare parte din planeta si sa ucida multi dintre semenii lui. Connor MacLeod il provocase la lupta pe Kortan dar fusese invins si ucis, iar dupa moartea lui venise profetia ca un alt Nemuritor se va naste si acela va fi capabil sa-l invinga pe Kortan. Ramirez (va aduceti aminte de Ramirez, nu?) asteptase timp de sute de ani ca acesta sa apara pana cand, intr-o buna zi, intalnise un baiat pe nume Quentin si ii adresase o intrebare simpla: “Care este numele tau?” Quentin raspunse ca se numeste Quentin Dundee, iar Ramirez ii spuse ca se va intoarce atunci cand isi va cunoaste numele. Desi incercase sa afle raspunsul de la mama sa, nu reusise si cand, cativa ani mai tarziu, fusese ucis de oamenii lui Kortan si inviase, mama lui ii spuse inainte sa moara ca numele ii este Quentin MacLeod, din clanul MacLeod si ultimul dintre MacLeod.
La rugamintea mamei lui, Quentin porneste, alaturi de sora mai mica, Clyde, si de Ramirez, sa-si salveze clanul si sa scape lumea de Kortan. Ramirez devine mentorul sau si il invata tot ce trebuia sa stie despre viata si jocul Nemuritorilor.

Pentru a face serialul potrivit pentru audienta copiilor, scenele in care un nemuritor isi pierde viata (prin decapitare) nu apar, lasandu-se doar sa se inteleaga acest lucru.

highlander4 highlander_cover highlander5


Credite
Creator: Serge Rosenzweig
Regie: Frederic Dybowski
Producator: Marc du Pontavice
Studio: Gaumont
Distribuit de: Bohbot Entertainment
Voci
Quentin MacLeod / Miklos Perlos
Vincente Marino Ramírez / Ben Campbell
Clyde / Katie Zegers
Kortan / Lawrence Bayne
Arak / Don Dickinson
Malone / Lorne Kennedy
Episoade:
sezonul 1 – 13 episoade (octombrie 1994 – ianuarie 1995)
sezonul 2 – 27 episoade (septembrie 1995 – ianuarie 1996)
Durata: 30 minute

Va invit sa urmariti seria completa


via Shadowboro

BCBD ; Wikipedia ;

credit poze 1,2,3

Tag-uri:

  • Andrei

    Parca l-am prins pe tvr 1 odata :-? desi dublat intr-un mod oribil. Anywho, din cate tin minte, in seria animata au introdus o metoda de a transmite cunostiintele unui nemuritor la altul fara decapitare, scenele acelea cand Quentin si inca un nemuritor pun mainile pe o sabie si tunete si fulgere etc etc. Kortan ramasese singurul care traia dupa regulile vechi de decapitare, there can be only one samd, si sunt doar scenele rare in care el isi decapiteaza dusmanii care nu sunt aratate.

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back