Chilly Willy

In anul 1953 isi facea aparitia pe ecrane, un personaj micut si simpatic vesnic in cautare de hrana sau adapost. Chilly Willy, dragutul pinguin din Alaska, a fost destul de iubit de catre public pentru a-i indemna pe creatorii sai sa-l distribuie in 50 de desene animate, in perioada 1953-1972, fiind ca popularitate al doilea personaj, dupa Woody Woodpecker, al studiourilor Walter Lantz / Universal. Se spune ca numele sau este un diminutiv inspirat de catre actorul Chill Wills.

chilly7

In marea majoritate a episoadelor, antagonistul sau este cainele Smedley, dar sunt si cateva in care cei doi se aliaza. Prietenii lui Chilly, prieteni ce apar in episoade mai tarzii, sunt ursul polar Maxie si albatrosul Gooney.
In 1957 desenele animate cu Chilly Willy sunt introduse in The Woody Woodpecker Show, devenind atractia principala.
In primele episoade Chilly nu vorbeste dar canta prin vocea Sarei Berner, iar mai tarziu vocea lui a fost interpretata de Daws Butler.

chilly1chilly2chilly3

chilly4chilly5chilly6

Dupa terminarea seriei, in 1972, personajul a cazut in uitare durand peste 25 de ani pana cand sa fie adus din nou in atentia publicului. Acest lucru s-a intamplat odata cu The New Woody Woodpecker Show creat de compania FOX.
Se spune ca ar fi trebuit sa apara si in filmul Who Framed Roger Rabbit dar secventele au cazut la montaj.
Prima aparitie a lui Chilly Willy a fost regizata de Alex Lovy dar cel care l-a facut cu adevarat celebru a fost Tex Avery. Avery a regizat urmatoarele doua aparitii ale pinguinului, una dintre ele (The Legend of Rockabye Point) fiind nominalizata la Oscar.

The Legend of Rockabye Point

Credit foto
Lista episoade ; Toonopedia ; Fansite

Tag-uri:

  • am un cd cu aproape toate episoadele Chilly Willy :D

  • Ariel

    Esti norocos !

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back