Hubie & Bertie

In urma cu ceva timp (destul de mult, de altfel) va spuneam despre primul desen animat in care a aparut Tweety, desen in care, pe langa dragalasa pasare (dar nu atat de dragalasa in acel desen :)) ) aparea si un cuplu de pisici , pe numele lor Babbit si Catstello. Acel cuplu ma ducea cu gandul la un altul dar nu puteam sa-mi dau seama despre ce este vorba.

Dar iata ca astazi am avut o revelatie: acel cuplu era format din doi soareci, pe numele lor Hubie si Bertie.
Dragutele si haioasele personaje sunt creatia celebrului Chuck Jones, si fac parte din seriile de desene animate Looney Tunes si Merrie Melodies. Cei doi au aparut pentru prima data in anul 1943, intr-un desen animat numit The Aristo-cat si Chuck Jones a avut grija de la bun inceput ca cei doi sa fie diferentiati de catre public astfel incat sa nu existe confuzii care e care. Hubie este “the mastermind”, el face planurile si il convinge pe celalalt sa le puna in aplicare. Bertie este executantul, fiind un pic mai prostut decat prietenul sau. In schimb, Bertie este cel haios, prin stilul lui de vorbit si prin comportament, replica lui favorita fiind: “Yeah-yeah!Sure-sure!”. Pentru ca Bertie nu este destul de atent sau destul de ascultator, Hubie are obiceiul de a-l lua de piept si a-i da cateva perechi de palme.

In anul 1948, cei doi isi primesc in mod oficial numele de Hubie and Bertie si. in acelasi timp, isi primesc si antagonistul principal: Claude Cat, in desenul animat nominalizat la Oscar, Mouse Wreckers.
Hubie si Bertie nu au aparut in foarte multe episoade si din aceasta cauza, nu au ajuns la fel de faimosi ca alti “colegi” din Looney Tunes dar asta nu face ca desenele in care apar sa fie mai putin savuroase. Din contra!! Si ca dovada ca nu au fost uitati, stau aparitiile lor din filmele Space Jam si Bah, Humduck! A Looney Tunes Christmas sau din seriile “The Sylvester and Tweety Mysteries” si Duck Dodgers.

Va las sa urmariti desenul nominalizat la Oscar, Mouse Wreckers, cu speranta ca va veti aminti si voi de simpaticele personaje :D

Mouse Wreckers
Vezi mai multe video din Animatie »

Credite Mouse Wreckers
Regizor: Chuck Jones
Scenarist: Michael Maltese
Producator: Edward Selzer
Studio: Warner Bros.
Voci:
Mel Blanc / Hubie
Stan Freberg / Bertie
An aparitie: 1948

UPDATE: am uitat sa pun astea :”> Wikipedia ; IMDb Mouse Wreckers

Tag-uri:

 • Ariel

  :)>- Ha … ce tare , vocea lui Hubie este aceeasi ca si a lui Bugs Bunny ! Mel Blanc

 • viperel

  Nu prea seamana … inseamna ca se pricepe sa si-o modifice..

 • Alex

  Vaaai :d/ cat de tare a fost desenul asta animat. Nu-l vazusem pana acum.

 • @lex

  Foarte tare ! Ah,ce-mi doresc sa fiu copil din nou :))

 • Kmeleon

  copil poti sa fii in fiecare zi. toata chestia e sa-ti doresti asta cu adevarat ;;)

 • @lex

  Stiu ca pot fi copil in fiecare zi, doar ca oglina ma cam tradeaza =))

 • Kmeleon

  aia se trateaza cu IGNORE :)) si oricum conteaza ce e in suflet cum spunea un mare filozof….cred :”>

Parteneri

 • AnimationMagazine.eu
 • Edge and Back