Foghorn Leghorn

Sal’tare lume!
Azi m-am decis sa fac o pauza de Sylvester and co. si sa va aduc in discutie un alt personaj de desene animate marca Looney Tunes.
Foghorn Leghorn nu a facut valuri asa mari precum alte personaje Looney Tunes dar acest lucru nu-l face mai putin interesant sau mai putin hazliu. Pentru mine (si nu numai) ramane un personaj memorabil atat din cauza stilului lui (istet si prost in acelasi timp, plin de sine si foarte guraliv) dar si pentru ca se abate de la regula generala, adica desene animate in care unui personaj ii reusesc toate in timp ce celuilat nu.
foghorn3foghorn2foghorn4foghorn1

Cocosul Foghorn si-a facut aparitia pentru prima data in anul 1946, intr-un desen animat numit “Walky Talky Hawky“, desen in care l-am cunoscut si pe antagonistul lui principal, cainele George P. Dog. Principalul atac pe care Foghorn il foloseste asupra cainelui este acela de a se inarma cu o bucata de scandura pe care o foloseste sa-i bata “posteriorul” :)). Cainele se infurie si porneste in urmarirea lui uitand ca este legat in lant. Invariabil, atunci cand lantul se intinde la maxim, il sugruma si il tranteste la pamant.
Asa cum poate deja va inchipuiti, fiind vorba de un desen Looney Tunes, vocea cocosului este interpretata de celebrul Mel Blanc, iar sursa de inspiratie a fost (atat pentru voce cat si pentru nume) un foarte cunoscut personaj dintr-un radio-show, Senator Claghorn.

Eeeei, cam atat deocamdata. Acum va las cu prima aparitie a cocosului, despre care va spuneam mai sus, aparitie ce a fost nominalizata la Oscar. eu zic ca asta spune multe ;)

“One of these things…I say one of these things, has got to be a chicken!” =))

Foghorn Leghorn – Walky Talky Hawky (1946)
Vezi mai multe video din Animatie »

Wiki ; Toonopedia ; IMDb

Tag-uri:

 • Alex

  Printre cele mai comice personaje Foghorn :)

  P.S. aveti probleme aici pe site nu mai merge sa imi schimb informatia sa imi pun numele de pe forum !

 • Kmeleon

  @alex: cum sa nu mearga? poate e din browserul tau

 • Alex

  apai spuni clar error on page

  spune tu acum și să i fac ( nu e accentul meu :)) )

  oricum nu cred ca e un dezastru …

 • Kmeleon

  ooooof… atunci delete cookies and try again …. si sa ne intoarcem la gaina…pardon, cocos ;))

 • viperel

  ahaaaa , cum de nu m-am gandit eu la asta cu cookies :)

  da , sa ne intoarcem la claxon de ceata si de picior

Parteneri

 • AnimationMagazine.eu
 • Edge and Back