Batman The Animated Series

Povestea din desenele animate Batman, intitulate “Batman The Animated Series” si ulterior “Batman Beyond” incepe trist cand, un baietel pe nume Bruce Wayne insotit de parintii sai este atacat pe strada de catre un necunoscut inarmat si asista involuntar la decesul acestora, in incarcarea de a-l apara.
Aceasta intamplare nefericita, precum si neputinta de a lua atitudine il motiveaza pe Bruce pe parcursul adolescentei si al intregii sale vieti. In ciuda acestui inceput de poveste tragic, ideea ce ne este comunicata in acest desen animat este cea a dreptatii, a faptului ca dreptatea va triumfa in cele din urma.
Bruce se antreneaza in diverse stiluri de lupta, ciminalistica si aptitudini de detectiv, toate acestea pentru a-si depasi sentimentul de vinovatie si neputinta. Astfel intr-o noapte in biroul tatalui sau Bruce retraieste acea scena tragica de pe strada si intr-un moment de intuneric geamul este spart de un liliac. Terifiat de aceasta scena initial, Bruce realizeaza potentialul acestei imagini a liliacului in lumina lunii; noaptea poate fi un sfetnic bun si o pelerina pentru un cavaler ceva mai special, un cavaler intunecat (n.a filmul Dark Knight). Bruce devine Batman, un luptator nocturn ce induce teama in sufletele raufacatorilor si lupta de partea celor fara putinta de a se apara, ajutat fiind si de un sfetnic credincios, pe nume Alfred Pennyworth.

year1_0waynebatsignbatman_the_animated_series_logo

Continuarea in episodul viitor…

Detalii de realizare:

Stilul vizual al acestui desen animat este bazat pe conceptele adoptate de producatorul Bruce Timm. Episoadele originale produse deĀ Bruce Timm, Alan Burnett, si Eric Radomski au fost prima data difuzate in reteaua Fox din 1992 pana in 1995. Cand primul sezon din serial a fost difuzat dupa-amiaza, acestuia i-a lipsit un nume dar a fost numit provizoriu Batman: The Animated Series (Seriile animate)

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back