Leka nosht,deca! – Noapte buna copii !

Era programul destinat copiilor de Televiziunea de stat bulgara – Bulgaria1, inainte de ‘89, program care a fost un fel de deschizator de drumuri in ale desenului animat, deoarece cantitatea de animatie de la bulgari era mult mai numeroasa fata de cele 5 minune oferite de Gala noastra de desene din weekend. Din desenele de la bulgari intelegeam mai mult sau mai putin, avand in vedere ca erau dublate, iar puricii de pe televizor erau multi si urati :P mai ales pentru cei departe de granita cu Bulgarii. Desi mare era misterul de dincolo de dialogurile personajelor din desene, pentru noi ora difuzarii programului, 19.30 devenise sfanta, parca ne pregatea pentru ceea ce avea sa urmeze si la noi :). Putini isi amintesc totusi de acest program, ca sa nu mai zicem de faptul ca titlurile desenelor animate din program au ramas oarecum necunoscute. Se stie insa ca Flinstones era inclus in programul de weekend, iar animeurile erau difuzate in cursul saptamanii. Televiziunea bulgara, inainte de ’89, era practic singurul provider de divertisment, fie el de calitate sau nu, fie el pe intelesul nostru sau nu. Genericul programului pentru copii era foarte haios, cu animalute , jocuri , soare. Toate aceste elemente erau completate de un cantecel al carui nume reprezinta postul nostru – Leka nosht,deca!– Noapte buna copii ! (RO). Genericul se schimba in functie de anotimp, astfel aveam maxim 4 generice diferite, dar insotite de acelasi cantecel.

Am vorbit despre ele , sa le si vedem acum :)

Inca unul

Si un megamix :P ca la disco ! \:d/


Mi s-a soptit in casca faptul ca Nu,Pogodi ! facea parte din programul bulgar de desene animate :P

Hai ca e tarziu ! Leka nosht,deca!

Tag-uri:

 • Sybelle

  Din cate imi aduc eu aminte genericul era ca o poveste, la inceput se aduna toata lumea, si se uita la televizor la programul de desene animate, iar la sfarsit toata lumea se culca. Leka nosht,deca!:)
  Si tin minte ca mama imi spunea ca personajul principal din generic se numea Sancho.

 • Kmeleon

  aici trebuie sa te contrazic Ariel:d Televiziunea bulgara nu era “singurul provider de divertisment”….noi, fericitii din zona de sud-vest, aveam si sarbii, care erau de nshpe mii de ori mai buni decat bulgarii si plus de asta nici nu aveau prostul obicei de a dubla totul:x … ca sa nu mai vorbesc ca limba lor nici nu ma zgaria la urechi asa cum se intampla cu limba bulgara :))

  daaaaa, eram mai smecheri decat bucurestenii :->

 • KarbonH2O

  :d Iar ca o completare, cei din nord est(Iasi, Botosani), aveau seara la 8 desene animate de la moldoveni. De inteles, nu era problema, ca se vorbea in graiul lui Grigore Ureche. ;) Nu era o variatie mare de desene, dar vorba ta, oricum era mai bine decat la noi.

 • scc

  wow… this brings back memories. oricum mai erau si altele

 • scc

  pardon! acum am vazut ca al treilea video are mai multe promo-uri. am descoperit si preferatul meu:)

 • Pingback: Cartea copilăriei « Jurnalul Florentinei()

Parteneri

 • AnimationMagazine.eu
 • Edge and Back