He-Man and She-Ra: A Christmas Special

Poate va intrebati: ce legatura au cele doua personaje cu Craciunul? Ca doar pe Eternia nu exista asa ceva. Si aveti dreptate dar cei de la Filmation au avut grija ca locuitorii Eterniei sa afle de aceasta sarbatoare pamanteasca :->. Specialul a fost difuzat in decembrie 1985, dupa terminarea seriei He-Man and the Masters of the Universe.

Pe Eternia se fac pregatiri intense pentru a celebra ziua de nastere a printului Adam (He-Man) si a printesei Adora (She-Ra). In acest timp printul Adam ii da o mana de ajutor lui Man-At-Arms care construia o naveta ce urma sa spioneze miscarile dusmanilor. Cand cei doi pleaca spre castel sa participe la pregatiri, Orko se strecoara in naveta si reuseste sa dea peste cap comenzile rezultatul fiind acela ca naveta decoleaza. Skeletor o vede si porneste in urmarirea ei dar acelasi lucru face si He-Man si She-Ra. In timp ce fratii erau ocupati sa distruga Collector-ul (nava lui Skeletor) Orko incearca sa foloseasca magia pentru a ateriza dar lucrurile nu merg asa cum planuia si se trezeste transportat pe Pamant. Acolo el cunoaste doi frati, Miguel si Alicia, ce plecasera sa caute un brad de Craciun si pe care el ii salveaza inainte de a fi inghititi de o avalansa. Copiii ii povestesc ca s-au ratacit, iar Orko ii duce pe naveta pentru a afla mai multe despre sarbatoarea Craciunului dar si pentru a gasi o solutie ca cei doi copii sa ajunga in siguranta acasa.
Intre timp, pe Eternia deja fusese descoperita absenta lui Orko si faptul ca acesta se afla pe naveta in momentul in care decolase. Cu ajutorul unui cristal foarte puternic Orko este adus inapoi dar cu el sunt adusi si copiii. Pentru ca acel cristal se descarcase in timpul primului transport, copiii trebuie sa mai poposeasca pe Eternia asa ca Regina Marlena hotaraste sa sarbatoreasca atat ziua de nastere a printilor cat si Craciunul.
Insa Horde Prime nu sta degeaba si afland de “spiritul Craciunului”, despre care credea ca sta in calea lui spre obtinerea puterii, ii trimite pe Skeletor si Hordak sa-i rapeasca pe copiii pamanteni.

Va mai spun ca filmul este realizat intr-o maniera foarte vesela, cu multe momente si replici comice (asa cum sade bine sarbatorii de Craciun) si va las sa vedeti cum se va termina aceasta aventura.

Credite
Regizori: Bill Reed si Ernie Schmidt
Producator: Lou Scheimer
Scenaristi: Bob Forward si Don Heckman
Muzica: Erika Lane, Shuki Levy, Folliott S. Pierpont si Haim Saban
Distribuit de: Filmation si Mattel
Voci:
John Erwin … He-Man / Prince Adam
Melendy Britt … She-Ra / Princess Adora / Mermista
Alan Oppenheimer … Skeletor / Man-At-Arms
Linda Gary … Queen Marlena / Catra
Lana Beeson … Alicia
George DiCenzo … Hordak
Erika Scheimer … Peek-a-Blue / Perfuma
R.D. Robb … Miguel
Lou Scheimer … Orko / King Randor / Spikor / Two-Bad / Modulok / Kowl
Durata: 51 minute (totusi, varianta mea are 45 de minute…I don’t know why :-?? )

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back