Cum a furat Grinch Craciunul!

Banuiesc ca toti ati vazut filmul cu acelasi nume in care Grinch este interpretat de catre Jim Carrey, dar nu stiu cati dintre voi ati vazut acest film animat produs in anul 1966, desi parca imi amintesc ca a fost difuzat si pe Cartoon Network.
Filmul (am sa-i zic asa desi durata lui este mica) respecta, aproape in totalitate, povestea scrisa de Dr. Seuss si a fost difuzat pentru prima data de canalul CBS.

Este Ajunul Craciunului si in Whoville toata lumea se pregateste de sarbatoare: decoreaza, canta si pregateste cadourile. Toti, mai putin Grinch, care traieste pe muntele Crumpit, si a carui inima e atat de mica incat il face sa urasca Craciunul si pe toti cei care-l sarbatoresc. Grinch hotaraste ca a venit timpul sa puna la cale un plan prin care sa impiedice venirea Craciunului si nu-i vine altceva in minte decat sa fure tot ce pregatisera cei din Whoville: brazi, cadouri, ornamente. Micuta Cindy Lou Who il descopera in timp ce fura bradul din casa ei dar Grinch reuseste s-o pacaleasca si sa plece. Dupa tot ce facuse, el se asteapta ca a doua zi sa nu fie Craciun si toata lumea sa fie suparata, dar nu se intampla asa si curand isi da seama ce inseamna cu adevarat spiritul Craciunului.

Vizionare placuta!

Regia: Chuck Jones si Ben Washam
Producatori: Chuck Jones si Theodor Geisel
Scenariu: Bob Ogle si Theodor Geisel
Muzica: Albert Hague
Distribuit de: MGM Television,CBS, Turner Entertainment, Warner Bros. (DVD)
Durata: 26 minute
Distributie:
Boris Karloff – povestitorul si Grinch
June Foray
Chuck Jones
Thurl Ravenscroft
Hans Conreid

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back