Amintiri din copilarie?

Deci este un blog despre desenele copilariei. Deci intr-un concept mai larg vorbim despre ce ne-a facut copilaria mai frumoasa. Deci putem sa vorbim cateodata si despre altceva decat desene animate. Deci vreau sa aduc aminte celor care au vazut filmul si vreau sa povestesc celor ce nu l-au vazut, despre Mary Poppins.
De ce Mary Poppins este filmul ce mi-a marcat copilaria? Pentru ca de cand ma stiu I am a sucker for magic. Unde e magie, fie intr-o carte, fie intr-un film, hop si eu. Cei care ma cunosc bine stiu ca asa este, iar in Mary Poppins cuvantul de baza este magia.

Scurt de tot, pentru ca nu vreau sa stric placerea celor care n-au vazut filmul, actiunea se desfasoara la Londra, pe la inceputul anilor 1900, in casa familiei Banks. Domnul Banks este o persoana rigida, care nu stie sa-si arate afectiunea rezultatul fiind acela ca-si trateaza copiii ca pe niste bunuri. Doamna Banks este o militanta zapacita si din aceasta cauza are tendinta de a-si neglija copiii. Copiii Banks, Jane si Michael, par a fi, la inceputul filmului, niste mici monstruleti, indisciplinati, in preajma carora nu rezista nicio guvernanta. Realitatea este insa alta. Ei doar doresc afectiunea parintilor si din aceasta cauza au tendinta de a face tot felul de traznai pentru a atrage atentia.
Totul se va schimba in momentul in care, dupa plecarea ultimei guvernante, copiii fac o lista cu ce asteapta ei de la viitoarea guvernanta. Aceasta lista, rupta in prima faza de catre Dl. Banks, ajunge la Mary Poppins si astfel familia Banks se alege aproape fara sa vrea cu o guvernanta mai putin obisnuita, una magica.

Cum se vor schimba vietile celor din poveste veti afla doar urmarind filmul. ;)
Sa va mai spun ca filmul a fost produs de studiourile Disney (mira pe cineva?), ca este un musical, ca are inserturi animate, ca Julie Andrews a castigat Oscarul pentru acest rol, ca “Supercalifragilisticexpialidocious” este unul dintre cele mai tari cantece ever, iar “Chim Chim Cher-ee” este o melodie ce-ti ramane in minte si care, la fel, a castigat Oscarul si…..cam atat.

Va las in compania lui Mary Poppins, cea care este “Practically perfect in every way” :x si astept sa imi povestiti ce filme v-au marcat voua copilaria :DRegie: Robert Stevenson
Producator: Walt Disney
Scenariu: Bill Walsh si Don DaGradi
Adaptare dupa cartea scrisa de P. L. Travers
Distributie:
Julie Andrews
Dick Van Dyke
Karen Dotrice
Matthew Garber
David Tomlinson
Glynis Johns
Hermione Baddeley
Muzica: Richard M. Sherman, Robert B. Sherman si Irwin Kostal
Distribuit de: Buena Vista Pictures
Data premiera: 27 august 1964
Durata: 139 minute

Premii Oscar:
Best Actress — Julie Andrews
Best Film Editing
Original Music Score
Best Song for “Chim Chim Cher-ee”
Special Visual Effects

Nominalizari la Oscar:
Best Art Direction
Best Cinematography
Best Costume Design
Best Director
Music – Scoring of Music–adaptation or treatment
Best Picture
Best Sound
Best Adapted Screenplay

OST:
– Jolly Holiday
– Sister Suffragette
– The Life I Lead
– The Perfect Nanny
– A Spoonful of Sugar
– Supercalifragilisticexpialidocious
– Stay Awake
– I Love to Laugh
– Feed the Birds
– Fidelity Fiduciary Bank
– Chim Chim Cher-ee
– Step in Time
– A Man Has Dreams
– Feed the Birds
– Let’s Go Fly a Kite

Tag-uri:

 • Filme care mi-au marcat copilaria:”Mica Printesa” – Shirley Temple;”Sunetul Muzicii” – Julie Andrews si acest film “Mary Poppins” ;)

 • “Fram,ursul polar” ; “Singur acasa 1-2” ; “Vrajitorul din Oz” ; “Jumanji” ; “Hecule” ; “Xena,printesa razboinica” ; “Alfie” ;

 • scuze”Hercule” :d :p

 • Kmeleon

  daaa si Sunetul muzicii :x

 • cata

  un film care m-a marcat si nu stiu cum se cheama rushinea mea
  e cu un profesor trasnit care a inventat un cauciuc care sarea in continuu
  stie cineva cum se cheama ?
  romaneste sau engleza
  stie cineva?

 • Kmeleon

  @ Cata: Flubber cu Robin Williams ;)

 • Băăăăăi, ce tineri sinteti… ;-) Filmele din copilaria mea au fost: Cartea junglei, Aristocats, Sunetul muzicii, bineinteles Mary Poppins, Ma-ma.

 • Am mai uitat: Pinocchio, Alba ca Zapada!

 • Kmeleon

  ^ eu sunt tanara:d

 • Eu imi aduca aminte si de Heidi si Singur pe lume, Oliwer Twist…Sunetul muzicii, Mary Poppins, My fair Lady , Toate panzele sus…Fram, Ursu Polar,Veronica, Dumbrava Minunata…sunt multe…multe…

 • *Oliver

 • Kmeleon

  Veronicaaaa :x poate o sa vorbim si despre ea intr-un articol:d

 • Kanata

  pt. cata

  filmul despre care scrii se numeste “Profesorul distrat” – Absent Mind Professor…Intr-adevar, mi-a placut mult si mie in copilarie. Trebui sa recunosc ca filmul “Amintiri din copilarie” ramane cel care mi-a marcat copilaria. Am DVD si are locul sau special printre filmele favorite !

 • costi

  urat
  :x :x :x

Parteneri

 • AnimationMagazine.eu
 • Edge and Back