Woody Woodpecker Show

Va mai aduceti aminte de Woody? Ciocanitoarea enervanta, al carei ras era imitat de mai toti copiii? Nu stiu ce amintiri au altii, dar pe mine ma seca la suflet ori de cate ori un pusti mai tampitel incepea s-o imite. Norocul a fost ca mi-au placut prea mult desenele cu Woody si n-am ajuns sa le urasc din cauza “imitatiilor”.

Faimosul personaj a fost creat de Walter Lantz si Ben Hardaway si a avut prima aparitie in anul 1940 intrun filmulet ce se numeste, cum altfel decat Knock Knock. La inceput Woody era un personaj isteric cu accente de nebunie, iscate din nimic. Slava Domnului ca nu a ramas asa pentru ca sunt convinsa ca nu mi-ar fi placut. In timp, comportamentul personajului a fost modificat, devenind mult mai rational. De asemenea si grafica lui a evoluat ajungand in final. personajul pe care-l cunoastem cu totii. Woody Woodpecker Show a fost un serial longeviv, intinzandu-se pe mai bine de 30 de ani, pana in 1972 cand studioul lui Lantz si-a inchis portile. Peronajul a mai aparut sporadic si dupa accea in show-uri speciale. La sfarsitul anilor ’90 Fox Network a produs un nou show numit The New Woody Woodpecker Show.

Vocea personajului a fost interpretata de mai multe persoane cel mai faimos fiin Mel Blanc, al carui nume il putem intalni in dreptul multor personaje de desene animate: Porky Pig, Daffy Duck, Bugs Bunny, Tweety, Yosemite Sam, Pepe Le Pew, Sylvester, Elmer Fudd, Wile E. Coyote, Speedy Gonzales, Taz si multi, multi altii.
Deci, asa cum spuneam, vocile lui Woody:
Mel Blanc (1940-1941)
Ben Hardaway (1942-1949)
Grace Stafford (1950-1985) – sotia lui Walter Lantz
Cherry Davis (1988)
Billy West (1999-2003)
Animatorii Emery Hawkins si Art Heinemann sunt responsabili pentru transformarea personajului din anii’40. Odata cu ei, Woody a devenit mult mai simpatic. Imaginea finala, in care Woody apare mult mai dragut, cu freza bine-cunoscuta si, de ce sa nu spun, mai slab, a fost creata in anii ’50 de catre Laverne Harding.
De-a lungul timpului simpaticul personaj a aparut in aproape 200 de episoade. Aveti aici intreaga lista.

Chestii
# Adversarii sai principali sunt Wally Walrus si Buzz Buzzard.
# In 1943 desenul The Dizzy Acrobat a fost nominalizat la Academy Award for Best Short Subject dar a pierdul in fata lui The Yankee Doodle Mouse (Tom & Jerry)
# In 1947 doi muzicieni, George Tibbles si Ramey Idriess, scriu un cantec numit, bineinteles, The Woody Woodpecker Song, cantec inregistrat de Kay Kyser si interpretat de Gloria Wood and Harry Babbit. Acest cantec ajunge unul dintre cele mai populare hituri din anul 1948, vanzand peste 250.000 de copii in primele 10 zile de la lansare.
# In 2002 si 2003 Woody este numarul 46 in TV Guide Top 50 Cartoons All-Time.
# In 2004 este pe locul 25 in Animal Planet Top 50 Greatest Movie Animals.
# La fel ca si alte personaje faimoase de desene animate, Woody are o stea pe Hollywood Walk of Fame.

Va las mai jos prima aparitie a lui Woody si cantecul devenit mega-hit :D

Site Oficial ; Wikipedia ; Walter Lantz Encyclopedia

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back