The Undersea Adventures of Captain Nemo

I-am promis solemn lui A.I. ca ii scriu un post mai baietesc. :)) Ma intreba ieri pe Twitter ce inteleg prin “baietesc”. In contextul copilariei despre care vorbim noi aici, “baietesc” inseamna aventuri sub apa sau in spatiu, pusti, pistoale si oameni rai care vor sa cucereasca lumea, dar sunt opriti de eroi neinfricati. :D

Avand in gand asta, am decis sa scriu despre un desen animat de care nu sunt sigura ca au auzit foarte mult: “The Undersea Adventures of Captain Nemo“. Pe capitanul Nemo sigur il stiti si sper ca o sa va placa si acest serial format din episoade de cate 5 minute fiecare. Serialul a fost produs in Canada in anii ’70 si ne prezinta aventurile capitanului Nemo, a submarinului nuclear Nautilus si a copiilor Christine si Robbie. In Canada episoadele de 5 minute rulau in cadrul programului “Peanuts and Popcorn” de pe CBC, iar in America in cadrul show-ului “Captain Kangaroo” pe CBS.

Personajul principal se numeste Mark Nemo si este un om de stinta care strabate oceanele Pamantului in lung si lat pentru a afla cat mai multe din secretele lor, luptandu-se in acelasi timp cu o multime de personaje negative. Seria a fost populara si datorita cunostintelor despre viata marine pe care le puteau afla copii uitandu-se la aventurile celor 3.

Eu va recomand acest serial pentru ca este fun si reflecta foarte bine mentalitatea lumii in anii ’70, incepand de la ecologie si ajungand la educatia copiilor. Cum ajung acasa o sa postez si torrentul de unde puteti lua acest serial. Pana atunci va invit sa citit pagina de Wiki si un super fansite.Tag-uri:

 • Kmeleon

  am dat si eu peste seria asta, pe care n-o stiam, in timp ce cautam filmul 20000 de leghe sub mari produs de Rankin/Bass, film pe care, in paranteza fie spus, nu-l gasesc niciunde =((

  revenind la serial, am vazut cateva episoade….e dragut :D

 • Ada

  Stiu. E cute rau.
  Vezi ca ai mail. Sa te uiti in spam pentru ca e trimis de pe noua mea adresa si yahoo nu o recunoaste inca. :P

 • A.I.

  trebuie sa recunosc ca nu am vazut niciodata desenul asta animat, dar 20.000 de leghe sub mari mi-a “bantuit” copilaria, impreuna cu toata colectia lui jules verne. si acum o sa ma uit si eu la episodul asta baietesc, chiar daca blondul ala mi se pare cam gay, cu suvita lui si plovarul pe gat :D. mersi ada :)

 • Ada

  E si tu acum. :))

Parteneri

 • AnimationMagazine.eu
 • Edge and Back