Saber Rider and the Star Sheriffs

Nu imi vine sa cred ca am putut sa sar peste acest serial! :O Unul dintre serialele de capatai ale copilariei mele este de departe “Saber Rider and The Star Sheriffs“. Trebuie sa recunosc si ca eram MEGA fana Fireball. :”> Aveam chiar desenat de undeva un porret al lui. :)) Eh da…acelea erau ineputurile mele ca artist.

Seria a vazut lumina zilei in 1984 sub numele de “Sei Jūshi Bismarck” ca apoi, in 1986, sa fie cumparate drepturile de catre compania americana World Events Productions, devenind astfel “Saber Rider and the Star Sheriffs“.

Povestea se desfasoara intr-un viitor indepartat unde oamenii au colonizat multe planete, creand asa numita “New Frontier“. Pentru a proteja acest nou teritoriu a fost creata Cavalry Command si, in cadrul ei, divizia serifilor stelari care erau un fel de “agenti de teren”. Ei avea menirea de a proteja oamenii de fiintele din alta dimensiune, numite Vapor Beings (Outriders), care veneau in dimensiunea noastra pentru a distruge orasele oamenilor sau ai rapi, punandu-i la munca silnica. Din nefericire putearea lor tehnologica este superioara celei a oamenilor, ei folosind o armata de roboti gigantici. Pentru a-i ajuta pe serifii stelari sa lupte cu aceasta armata, este creat super-robotul “Ramrod Equalizer Unit“. Acest robot este format din nava spatiala in care patruleaza Saber Rider si colegii lui.

Personaje:

Saber Rider
Este seful echipei si un excelent calaret si spadasin. Vine din Scotia si, desi tanar, are multa experienta pe campul de batalie. Este un gentleman si calareste un cal mecanic care poate zbura si functiona, pe perioade scurte, in spatiu. Calul este aproape ca unul real, el fiind aproape constient si recunoscandu-si stapanul dupa voce.

Fireball
Este un tanar agitat, fost campion de curse si, deopotriva, cel mai tanar campion la categori sa. Se ocupa de armele din pipetul lui Ramrod si este indragostit de colega sa, April Eagle, care, intr-un final, ii raspunde la afectiune. Tatal sau a luptat alaturi de regele Jaray din legendarul regat Jarr in urma cu 15 ani cand Outriders au atacat pentru prima oara. Conduce legendara masina Red Fury Racer/Turbo.

Colt
Un vanator de recompense, cam singuratic si care se da, fara succes, la fiecare femeie pe care o intalneste. Este un maestru al manuirii pistolului si conduce o nava albastra-alb denumit Bronco Buster.

April Eagle
Este frumoasa fiica a comandantului Eagle, cel care a realizat robotul Ramrod si care se ocupa de acest proiect. A fost antrenata la Cavalry Command sub tutela generalului Whitehawk. A fost indragostita de Saber Rider si are un cal mecanic, Nova, la fel ca al lui. Unul dintre personajele negative, Jesse Blue (Perios), este indragostit de ea.

Personaje negative:

Nemesis (Hyuza)
Capetenia Outriders, este responsabil cu creerea mecanismului care permite intrarea lor, din dimensiunea lor in a noastra. Apare tot timpul mascat si, in final, se descopera ca este un cyborg.

Jesse Blue (Perios)
Devine personaj negativ din cauza lui April care il respinge si il umileste in fata colegilor. Asa ajunge sa urasca serifii stelari si pe Saber Rider.

Titluri alternative:
Bismark
Cavaleiros das Estrelas (Portuguese)
JEŹDZIEC SREBRNEJ SZABLI
Jinete Sable y los Comisarios Estrella
Rycerz Srebrnej Szabli
Sab-Rider
Saber Rider und die Star Sheriffs
Sceriffi delle stelle
Seijuushi Bismarck
Star Musketeer Bismarck
Stjärn Sherifferna
حماة الكواكب
星銃士ビスマルク

Episoade: 52

Muzica generic inceput:
Saber Rider and the Star Sheriffs” – Dale Schacker
不思議CALL ME (Fushigi Call Me)” – MIO
Muzica generic sfarsit:
Galaxy Dream
Saber Rider and the Star Sherrifs (Ending Version)” – Dale Schacker
Yume Ginga” – MIO

Mai multe detalii AICI. Wiki 1 Wiki 2

TOATE EPISOADELE AICI Vizionare placuta!

Intro engleza

Outro englezaOpening japoneza

Episodul 1

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back