Quiz: Ghiceste povestea

Ia strangeti-va la gura sobei sa va spuna mama o poveste.
A fost odata ca niciodata, o tanara fata frumoasa si cuminte. Fata locuia impreuna cu familia ei intr-un targ mare si frumos. Intr-o buna zi fata pleca, fara sa vrea, intr-o calatorie la capatul careia o astepta un taram magic. Acolo intalni un tanar print ce fusese tintuit cu o vraja timp de cincizeci de ani. Fata, ce purta asupra ei o piatra cu puteri nemasurate, rupse vraja pusa asupra printului.

La scurt timp, o pasare uriasa o ataca pe tanara fata si ii fura piatra. Incercand sa o ia inapoi, fata facu o greseala si piatra fu rupta in zeci de bucati ce se imprastiara in toata lumea. O batrana inteleapta ce locuia intrun sat din apropiere, ii spuse ca trebuia sa plece in lume, sa stranga toate bucatile si sa refaca piatra, altfel numeroase nenorociri urmau sa se abata asupra lumii. Si asa, fata insotita de tanarul print, pleca in calatorie sa indeplineasca greaua sarcina data de batrana. Ei aveau sa duca multe lupte si sa treaca prin mari primejdii pentru ca nu erau singurii ce voiau sa puna mana pe piatra. Multe fapturi rele doreau acelasi lucru.

Pe drumul lor li se alaturara o frumoasa luptatoare, un tanar preot si un copilandru. Fiecare avea motivele lui pentru care facura acest lucru: luptatoarea voia sa distruga toate fapturile rele dar mai ales pe cel ce era vinovat de moartea familiei sale, tanarul preot trebuia sa gaseasca o rezolvare pentru o vraja ce fusese auncata asupra familiei sale si care ii punea viata in pericol, iar copilandrul dorea sa invete sa lupte si sa devina mai puternic pentru a razbuna moartea tatalui sau.

Dupa cum v-am spus, ei trecura prin multe primejdii si intalnira multi dusmani dar isi facura si multi prieteni pentru ca pe unde treceau ajutau lumea si ii scapau de fapturile rele. Cel mai greu era insa, cand in drumul lor italneau pe cel mai puternic si mai rau vrajitor ce traia pe acea lume. Multi, stiuti sau nestiuti, il serveau pe acest vrajitor si nu o data viata calatorilor fu pusa in pericol dar, cu ajutorul puterilor ce la avea fiecare, ei reusira de fiecare data sa scape.

Dar acest vrajitor nu era singurul lor dusman. Tanarul print avea un frate mai mare, mult mai puternic decat el. Acest frate era suparat ca batranul rege, tatal lor, paruse sa-l iubeasca mai mult pe tanarul print decat pe el. Inainte sa moara, batranul rege lasase mostenire pentru fiecare dintre fii sai cate o sabie. In timp ce sabia tanarului print era foarte puternica daca era folosita cum trebuie si putea sa ucida o suta de dusmani dintro lovitura, sabia printului cel mare era nefolositoare in lupta. Singura ei putere era aceea de a vindeca. Acum printul cel mare voia sa-i ia sabia printului cel mic, crezand ca i se cuvine si ca fratele lui nu va putea niciodata sa o foloseasca la adevarata ei putere. dar batranul rege, in intelepciunea lui stiuse ce face pentru ca tanarul print avea nevoie de protectie, iar sabia lui putea sa-l ajute, pe cand printul cel mare, pe care nu-l interesa decat persoana lui, trebuia sa invete sa-si mai taie din mandrie si sa fie mai milostiv cu cei din jurul sau, lucru pe care putea invata folosind sabia vindecatoare. De multe ori se luptara cei doi frati dar printul cel mare nu reusi sa puna mana pe sabia tanarului print pentru ca batranul rege facuse in asa fel ca acea sabie sa nu poata fi folosita de fiul sau cel mare.

Intorcandu-ma la eroii nostrii trebuie sa va spun ca tanara fata incepu sa se indragosteasca de tanarul print dar lupta ei pentru a-i obtine dragostea nu parea a avea castig si asta pentru ca in urma cu cincizeci de ani, tanarul print iubise o fata ce pierise atunci cand el fusese vrajit. Spiritul acestei fete aparea de multe ori intre cei doi si tanarul print nu se hotara sa se desparta de vechea lui dragoste dar tanara fata se hotari ca, indiferent de ce-i va aduce viitorul, ea sa-i ramana alaturi.
Dupa multe si grele incercari, dragostea ei se dovedi mai puternica decat orice si asa cei doi ramasera impreuna. Aceasta dragoste dar si puternica prietenie ce se legase intre cei cinci calatori ii ajutara sa-si invinga dusmanii , chiar si pe vrajitorul cel rau si puternic. Chiar si printul cel mare se inclina in fata fratelui sau si a fetei, iar acea piatra din cauza careia se intamplasera toate relele, a fost distrusa de fata ca nimeni, niciodata sa n-o mai foloseasca.

Si asa eroii nostrii traira impreuna, fericiti, pana la adanci batraneti. S-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea asa.

Ce poveste v-am spus?

Raspunsul la Quiz-ul trecut era Yamato din seria anime Space Battleship Yamato.

Tag-uri:

 • Daria Desiree

  Slayers:>

 • Daria Desiree

  Ooups, am vrut sa scriu Inuyasha :”> . Nu stiu unde mi-a fost capul cand am scris Slayers :”> .

 • A.I.

  exact, Inuyasha mi-a venit si mie in minte de cum am auzit de piata sparta :)

 • Kmeleon

  am vrut sa fie simplu ca prea n-am primit raspunsuri bune la quiz-uri :-w … initial am vrut sa scot chestia cu piatra dar n-am gasit un substitut:d

 • A.I.

  haide..piatra a fost primul element dupa care mi-am dat seama. ced ca mai semnificativ a fost faptul ca ai pomenit de calitatile sabiilor :).

 • Kmeleon

  ^ nici nu ai idee de cate ori am modificat postul asta ;)) … prea putine elemente, prea multe elemente, etc….pana la urma m-am gandit ca nu conteaza foarte mult daca e prea simplu….e un exercitiu bun pentru cand o sa am nepoti :))

 • A.I.

  eh…sa zicem ca a fost o incercare…asteptam urmatorul quiz :)

Parteneri

 • AnimationMagazine.eu
 • Edge and Back