Mazinger Z

V-am promis ca o sa va povestesc despre acest legendar serial si uite ca ma tin de aceasta promisiune. :D

Mazinger Z se poate spune ca este manga-ul mecha care a prezentat pentru prima oara o multime din caracteriticile devenite clasice ale acestui gen. Realizat de catre Go Nagai si serializat de Shueisha Shōnen Jump, serialul anime a avut premiera pe Fuji Television in octombrie 1979.

El este un robot gigant care a fost construit dintr-un material special (fictiv evident) denumit Chogokin Z, care este realizat dintr-un element gasit numai in muntele Fuji din Japonia. Acest super robot a fost creat de catre profesorul Juzo Kabuto ca raspuns la armata de super-roboti malefici a lui Dr. Hell, un doctor german aflat in echipa de arheologi japonezi care a descoperit pe insula Barbados o civilizatie pierduta pre-greceasca. Aceasta civilizatie folosea pentru aparare o armata de roboti gigant de 20 de metri inaltime, care puteau fi comandati prin telecomanda. Cand isi da seama de imensa descoperire facuta, Dr.Hell inebuneste si isi omoara toti colegii, singurul care scapa fiind profesorul Kabuto care fuge sa atentioneze lumea de planurile malefice ale fostului sau coleg. Dr. Hell isi creaza un adapost pe o insula si incepe planurile de cucerire a lumii impreuna cu armata sa de roboti-gigant. Kabuto il construieste pe Mazinger inainte de a fi omorat de aghiotant lui Hell, baronul hermafrodit Ashura. Cu putin timp inainte de a muri profesorul reuseste sa ii spuna nepotului sau, Kouji Kabuto, cum functioneaza Mazinger si acesta devine pilotul lui.

Mazinger Z a rulat din 1972 pana in 1974 si a avut 92 de episoade. S-a bucurat de un succes nebun si a devenit unul dintre cele mai vizionate animeuri din toate timpurile. Episodul cu cel mai mare rating a fost cel din 17 martie 1974 care a prezentat distrugerea robotului initial si inlocuirea sa cu alt robot, mai sofisticat, Great Mazinger, pilotat de catre Tetsuya Tsurugi.

In 1975 a aparut seria “UFO Robo Grendizer“. Au urmat apoi asa numitele “filme de echipa” unde Mazinger era pus sa lupte cot la cot cu alti roboti, creatii Go Nagai. In 2002 a aparut seria OVA “Mazinkaiser“.

Trivia

Titluri alternative:
Mazinga Z (italiana)
Tranzor Z
مازنجر (araba)
マジンガーZ (japoneza)

Spin-offs:
– Mazinger Z Vs. Devilman (film) (1973-07-18, spinoff)
– Mazinger Z Vs. Dr. Hell (film) (1974-03-16, spinoff)
– Mazinger Z tai Ankoku Daishougun (film) (1974-07-25)
– Great Mazinger (TV) (1974-09-08 to 1975-09-28, sequel)
– Great Mazinger tai Getter Robo (film) (spinoff)
– Great Mazinger tai Getter Robo G – Kuuchuu Dai-Gekitotsu (film) (spinoff)
– Shogun Warriors (manga) (1979 to 1980)
– God Mazinger (TV) (1984-04-15 – 1984-09-23)
– MazinKaiser (OAV) (2001-09-25)
– Mazinkaiser: Shitou! Ankoku Daishogun (OAV)
– Robonimal Panda-Z: The Robonimation (TV) (2004-04-12 – 2004-11-01, parodie)

Episoade: 92

Alte detalii. Torrent.

Mazinger Z Mazinger Z Mazinger Z


Generic original:Generic engleza:

Generic 2:

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back