Chip si Dale

Printre numeroasele personaje create de Disney se numara si doua veverite simpatice si neastamparate. Chip si Dale au vazut lumina zilei in 1943, cand apareau alaturi de Pluto in Private Pluto. Daca la inceput aveau aceeasi infatisare si inca nu primisera nume, in 1947 acest lucru se schimba si odata cu acesta se schimba si adversarul lor, in persoana lui Donald Duck. Chip este cel responsabil, cel cu idei bune, cel good-looking, pe cand Dale este cel zapacit, cel cu idei proaste si vesnic ciufulit.
Cele doua personaje au aparut, pana in 1956, in 23 de episoade dupa care abia in 1989 s-a inceput producerea unei noi serii animate numite Chip ‘n’ Dale Rescue Rangers . In acesta noua serie, stilul lor este total schimbat pentru ca joaca rolul unor detectivi particulari ocupati sa rezolve tot felul de mistere (personal, sunt mult mai atasata de primele lor aparitii).
Va mai spun ca vocile lor de-a lungul timpului au fost Tress MacNeille, Corey Burton, James MacDonald, Helen Silbert si Dessie Flynn si va las in compania a doua dintre aventurile lor.

Private Pluto (1943) – prima aparitie

Chip AnĀ“ Dale (1947) – cand se intalnesc prima oara cu Donald

….. si aici aveti un site foarte dragut :D

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back