Legend of Galactic Heroes

Una dintre cele mai lungi serii OVA, daca nu chiar cea mai lunga, este Legend of Galactic Heroes. Spun serie OVA intrucat toate episoadele au fost lansate mai intai in format home video si mai tarziu au fost difuzate la TV. Desi sunt fan SF, trebuie sa recunosc cu tristete ca titlul acesta asteapta de foarte mult timp pe lista mea de “must see” :( . Am totusi curajul sa va recomand acest titlu in prisma celor cateva episoade pe care le-am vazut in urma cu mai bine de un an :D.
Toate productiile anime au fost realizate dupa romanele SF scrise de Yoshiki Tanaka in perioada 1982-1989.


LOGH ne spune povestea luptelor dintre Imperiul Galactic (Galactic Empire) si Alianta Planetelor Libere (Free Planets Alliance), lupte ce se desfasoara candva in viitorul indepartat, prin secolul 35. Personajele principale sunt Reinhard von Müsel, un geniu militar aflat in slujba Imperiului Galactic, al carui scop era acela de a-si salva sora, Annerose, din mainile Kaiserului, si Yang Wen-li, un alt geniu militar ce lupta pentru Alianta. Reinhard visa ca intro buna zi sa-l detroneze pe Kaiser si sa infranga Alianta, urmand astfel sa unifice intreaga galaxie sub conducerea lui. In afara de cele doua superputeri mai avem Dominionul Phezzan , un stat neutru ce intretinea legaturi comerciale atat cu Alianta cat si cu Imperiul, si Cultul Terraism, ai caror membrii propovaduiau intoarcerea umanitatii pe planeta mama.


Franciza LOGH cuprinde:
1. Legend of Galactic Heroes: My Conquest is the Sea of Stars – film
Produs in: 1988
Durata: 60 minute
Studio: Kitty Films / Madhouse
Regizor: Noboru Ishiguro

2. Legend of Galactic Heroes – serie OVA
Produsa in: 1988 – 1997
Numar episoade: 110
Durata: 25 minute per episod
Studio: Kitty Films
Regizor: Noboru Ishiguro —– Fac aici o mica parateza pentru a va spune ca absolut toate articolele, review-urile, etc. pe care le-am citit de-a lungul timpului despre aceasta serie au fost la superlativ, iar formularea “Nu gasesc cuvinte care sa exprime indeajuns de bine cat de mult imi place aceasta serie” era la ordinea zilei.

3. Legend of Galactic Heroes: Golden Wings – OVA
Produs in: 1992
Numar episoade: 1
Durata: 60 minute
Studio: Kitty Films
Regizor: Keizou Shimizu

4. Legend of Galactic Heroes: Overture to a New War – film
Produs in: 1993
Durata: 90 minute
Studio: Kitty Films
Regizor: Keizou Shimizu si Kenichi Maeda

5. Legend of Galactic Heroes Side Stories – serie OVA
Produsa in: 1998-2000
Numar episoade: 52
Durata: 25 minute per episod
Studio: Kitty Films
Regizor: Noboru Ishiguro

Lista personaje ; Lista episoade ; Wikipedia ; ANN
Torrente gasiti AICI (pentru seria de 110 episoade) si AICI (pentru celelalte OVA si filme)

Daca va plac aventurile spatiale, strategiile militare, scenele de lupta, povestile presarate pe ici-colo si cu ceva romance, va recomand cu placere acest anime ce poate fi incadrat cu usurinta in categoria masterpiece si spun asta cu gandul la prima serie OVA. In afara de recordul celei mai lungi serii OVA, mai putem vorbi si de un altul: aceasta serie are cea mai mare distributie ever folosita pentru un anime, asa ca sa nu va mirati daca nu o gasiti aici :)).

Trailer

Opening 1

Opening 2

Opening 3

Opening 4

Ending 1

Ending 2

Ending 3

Ending 4

Tag-uri:

  • Ada

    UUU!! Pe asta nu-l stiam. :D

  • Kmeleon

    nuuuuu?:o rusinica/:) … am vazut cateva episoade din seria de 110 si mi-a placut foarte tare

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back