Casper The Friendly Ghost

Va aduceti aminte de Casper? Acest simpatic personaj, creat pe la sfarsitul anilor ’30, are o istorie destul de ciudata. Creatorii lui sunt Seymour Reit si Joe Oriolo care l-au dorit a fi un personaj de carte pentru copii. Din cauza interesului scazut aceasta idee nu a prins contur. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial Oriolo vinde drepturile de autor companiei Paramount Pictures, mai precis diviziei de animatie Famous Studios. In 1945 vede lumina zilei The Friendly Ghost, in cadrul antologiei de desene animate Noveltoon. Urmeaza in perioada 1950-1959 o serie numita Casper The Friendly Ghost.
In anul 1952 Harvey Comics incepe sa publice o serie de benzi desenate al carei protagonist este Casper si mai tarziu, in 1959, cumpara drepturile de autor de la Famous Studios dar nu si drepturile asupra primei serii ce fusesera deja cumparate in 1956 de catre U.M.&M. T.V. Corp. Intre anii 1963-1969 Casper apare in The New Casper Cartoon Show, ce cuprindea vechile episoade plus inca 26 de episoade noi.
In anul 1979 Hanna & Barbera incepe o noua serie numita Casper and the Angels, serie difuzata de NBC. Tot ei creaza si doua specials Casper’s First Christmas si Casper Saves Halloween.
In 1995 canalul FOX incepe difuzarea unei noi serii numita The Spooktacular New Adventures of Casper.

In afara de seriile enumerate mai sus avem si cateva filme:

Casper (1995) – live action; poate cel mai popular dintre toate
Casper: A Spirited Beginning (1997) – live action; spin-off al filmului din 1995
Casper Meets Wendy (1998) – live action; continuare a filmului din 1995 (prima aparitie a lui Hilary Duff ;) )
Casper’s Haunted Christmas (2000) – animatie
Casper’s Scare School (2006) – animatie; se pare ca o noua serie cu acelasi nume va incepe in 2009.

Wikipedia ; Harvey ; Toonopedia
Torrent (The New Casper Cartoon Show)

Acestea fiind spuse va las cu prima aparitie a lui Casper :D

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back