Masca lui Zorro

Titlu original: Kaiketsu Zorro
Alte titluri:
Titlu original: Kaiketsu Zorro
Portugalia – A Lenda de Zorro
Franta – La Légende de Zorro
Spania – La Leyenda del Zorro
Germania – Z wie Zorro
Polonia – Zorro
Episoade: 52 x 30 min
Anul: 1996
Producator: Ashi Productions, Mushi Production
Transmis de: NHK intre 05.04.1996 si 28.03.1997

Regizor: Katsumi Minoguchi
Animatie: Hirotoshi Takaya, Masaaki Endou
Compozitor: Hiromoto Tobisawa
Coloana sonora:
Genericul de inceput:
ZORRO – Masaaki Endoh
Genericul de sfarsit:
Hustle – ŽRŽ Ge

Subiect:
Adaptat dupa personajul Zorro, anime-ul respecta elementele esentiale ale povestii originale, dar aduce cateva modificari importante:

 • – Diego nu mai este brunet, ci blond
 • – Bernardo, ajutorul lui Diego, este un copil energic, spre deosebire de varianta occidentala, unde este adult si mut
 • – Calul lui Zorro nu se mai numeste Tornado, ci Viento si nu mai este negru, ci alb
 • – Lolita nu mai este bruneta, ci … ati ghicit, blonda

Don Diego de la Vega se intoarce, dupa mai multi ani de studii in Spania, la mosia parinteasca din California. In lipsa lui guvernatorul si armata, sub conducerea comandantului Raymond, a inceput sa terorizeze populatia pentru foloase proprii. Deago hotaraste sa isi foloseasca abilitatile de luptator si spadasin pentru a lupta impotriva nedreptatilor. Pentru a nu fi recunoscut se ascunde sub o masca si alege numele de lupta Zorro. De asemenea adopta o personalitate diferita in fata celorlalti, parand un las lenes, traind pe banii tatalui. Bernando, un orfan pe care Diego l-a salvat cu multi ani in urma si care ajuta in gospodarie, il recunoaste si il ajuta in multe ocazii, mascat si sub numele de Micul Zorro.
Diego il infrunta pe locotenetul Gabriel nu doar pe campul de lupta, ci si pentru dragostea Lolitei. Aceasta, indragostita de Diego in trecut, este dezamagita de lipsa lui de curaj si se simte atrasa de Zorro.

Personaje:

Don Diego de la Vega (alias Zorro) este un tanar de 18 ani, fiul unui mosier bogat din California de Sud. Joaca rolul unui lenes fara coloana vertebrala, nu foarte inteligent, interesat doar de mancare si somn. In realitate este Zorro, un spadasin excelent care lupta pentru a-i apara pe cei mai slabi.

Don Alejandro de la Vega este tatal lui Diego. In varsta de 48 ani, Don Alejandro pare un om dur si foarte sigur pe el, dar este o persoana foarte buna. Banuieste de la bun inceput ca Diego este Zorro, in ciuda “jocului actoricesc” al acestuia. Este foarte muncitor si, desi nu poate face nimic impotriva abuzurilor armatei, isi face auzita dezaprobarea fata de aceste fapte.

Lolita este o fata de 17 ani, fiica unui mosier care viseaza sa o casatoreasca cu mult mai bogatul Diego. Este indragostita de Diego, pana la intoarcerea lui din Spania foarte schimbat. Ii este greu sa accepte aceasta schimbare si ii reproseaza defectele cu fiecare ocazie. Nu ii este frica sa spuna ce gandeste si il ajuta cu placere pe Zorro.

Bernardo este un ofran de 9 ani, salvat de Diego de pe strazi. Este vazut de Don Alejandro ca un fiu si de Diego ca un frate. Isi da seama de la inceput ca Diego este Zorro si il ajuta sub identitatea de Micul Zorro. Ajuta in gospodarie si la ferma si incearca sa ii apropie pe Diego si Lolita.

Guventatorul general al Californiei de Sud este un om meschin si arogant. Se viseaza conducatorul total al regiunii si foloseste agresivitatea pentru a obtine asta.

Comandantul Raymond este egoist si crud, persecutand pe cei care i se opun. Isi foloseste pozitia pentru interesele si ambitiile proprii si ale guvernatorului.

Locotenentul Gabriel este mana dreapta a comandantului Raymond. Este indragostit de Lolita, dar firea lui cruda si aroganta nu o atrag deloc. Este ambitios si crede ca ar putea sa ocupe locul comandantului Raymond.

Distributie:

Toshihiko Seki – Diego de la Vega/Zorro
Maria Kawamura – Lolita
Rica Matsumoto – Bernardo/Micul Zorro
Ikue Ohtani – Nikita
Juurouta Kosugi – Raymond
Kenyuu Horiuchi – Gabriel
Kôzô Shioya – Gonzales
Takehito Koyasu as Fernanado

Video:

INTRO JAPONIA

INTRO ITALIA

INTRO FRANTA

INTRO POLONIA

INTRO PORTUGALIA

ENDING PORTUGALIA

Descarcare: Se gaseste dublat in spaniola sau poloneza. Varianta in spaniola se poate descarca direct de pe 80anime.es (necesita inregistrare) iar varianta in poloneza cu torrent.

Link-uri: Pagina oficiala pe MondoTV, ANN, AniDB, MyAnimeList, Wikipedia EN, Wikipedia FR, Wikipedia IT, Fisa FR

Tag-uri:

 • Mi-a placut mult acest serial :)

 • nicoleta

  buna sunt si eu o mare fana a desenelor sailor moon dar nu stiu de unde sa le iau .poate cineva sa-mi trimita si mie?
  adresa mea de mail e dudunicoleta50@yahoo.com va rog frumos si multumesc anticipat.va pup

 • va rog daca stie cineva unde pot gasi si eu legenda lui zorro toate episoadele sa-mi zica si mie chiar creau sa stiu unde le pot viziona ca pe internet lam gasit decat pana la episodul 28

 • george

  pai un site unde as putea sa vad acest desen subtritat in romana se gaseste sau nu?

 • TATULESCU

  eu vreau o continuare din kaiketsu zorro de unde sa terminat dupa ce la baut pe raymond sau la ucis

Parteneri

 • AnimationMagazine.eu
 • Edge and Back