The Arabian Knights – Hanna si Barbera

Avand in vedere ca vine weekend-ul si sunt tot racita, m-am gandit sa va vorbesc putin despre un serial de desene animate inspirat dintr-o serie de povestiri care mi-a marcat copilaria: “1001 de nopti“.

Serialul “The Arabian Knights” a fost realizat de catre faimoasa casa de productie Hanna si Barbera si a fost difuzat in 1968 in cadrul show-ului “The Banana Splits Adventure Hour“. Impartea show-ul cu “The Hillbilly Bears“, “The Three Musketeers” si “Micro Ventures“.

Povestea este centrata in jurul printului Turhan, conducatorul Bagdadului care este obligat de catre maleficul sultan Bakaar sa fuga in exil. El este ajutat sa scape si salupte contra lui Bakaar de catre vrajitorul Fariik, puternicul Raseem si maimuta sa, Zazoom. In primul episod ei salveaza din inchisorile lui Bakaar si pe unchiul lui Turhan impreuna cu fiica sa, printesa Nida cu ajutorul unui alt magician numit Bez.
Serialul are 18 episoade in care cavalerii arabi lupta pentru dreptate. Va las mai jos primul episod si promit sa revin si maine cu unul. ;)

Personaje:

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back