Mihaela şi Azorel

mihaelaNu se poate sa nu va amintiti de Mihaela, celebra si eterna prezenta feminina in desenele animate romanesti dinainte de revolutie. Eu si acum imi aduc aminte cum asteptam seara ca sa pot vedea acea scurta bucatica de program de desene animate, chiar inainte de oprirea completa a oricarei transmisiunii la tv.
.
Mihaela este creatia caricaturistului Nell Cobar si, impreuna cu catelusul ei Azorel, este protagonista acestui serial de desene animate difuzat intre 1970 si 1980 (in cadrul emisiunii 1001 de seri ), inaintea Telejurnalului.

Dupa revolutie Mihaela a avut parte de inca o mica perioada de celebritate, ea fiind protagonista unei reviste cu acelasi nume iar, in 2006, seria este exportata in strainatate, canalul Minimax incepand difuzarea lui peste hotare.

Photobucket

Tag-uri:

 • Monica

  Desenele cu Mihaela sunt printre putinele pe care mi le amintesc desi eram mica mica cand se difuzau :)
  Nice

 • Mihaela

  Salutari!

  Sunt atat de incantata si placut surprinsa sa pot retrai amintiri pe care nimeni nu le poate reproduce mai bine decat acest desen animat. Desen prin al carui existenta m-am nascut sa-i port numele. Mama mea avand deja un fiu de 3 ani in 1974, a avut interesanta inspiratie sa-l intrebe pe fratele meu cum si-ar dori sa se numeasca sora lui. Nu pot sa descriu frustrarea mea cand am aflat ca eu si restul fetelor Romaniei purtam acelasi nume. Asta pana la varsta intelepciunii cand am realizat ca de fapt imi place foarte mult numele meu si sunt mandra de alegerea fratelui meu. La acest moment americanii sunt fascinati de numele “Mihaela”. Nementionand ca nici dupa 9 ani nu au reusit sa-l pronunte cat de cat corect. Ma opresc aici mentionand inca odata cat de placut surprinsa sunt. Multumesc celor care au creeat acest website si altele asemanatoare!!

  Cu draga inima,
  Mihaela Boboc

 • valentina

  deenul copilariei mele

Parteneri

 • AnimationMagazine.eu
 • Edge and Back