Grupa sanguină = răspunsul Japoniei la astrologie

Bună! Sunt Monica, o nouă membră a echipei. Sunt din Braşov, am 27 ani şi o mare dragoste pentru anime-uri.  Primul meu articol nu are legatura cu un anime sau desen anume ci prezintă un lucru interesant din cultura japoneză.

Aţi văzut vreodată un profil al unui personaj de anime / manga care conţinea şi grupa sanguină şi nu aţi ştiut de ce?
Japonezii cred ca personalitatea este direct determinată / influenţată de tipul de sânge. Oamenii de ştiinţă nu sunt de acord, dar în Japonia aceasta credinţă este la fel de populară ca şi horoscopul. Astfel, predicţii bazate pe grupa sanguină apar împreuna cu cele bazate pe astrologie în ziare, emisiuni matinale, reviste si restul mediei.

Pentru cei din Vest care nu ştiu acest lucru, menţionarea grupei sanguine este foarte ciudată, unii cred ca este o invenţie, alţii ca se adresează persoanelor care vor să se relaţioneze exagerat cu personajele de ficţiune.

Câteva trasături în funcţie de tipul de sânge:

Tipul 0: calm, are multă răbdare, este capabil să-şi controleze emoţiile, ferm, inflexibil, încrezător in abilităţiile sale în ciuda unei aparenţe liniştite, sociabil, extrovertit, aventuros, îşi are obiectivele clare, are dorinţe cinstite, este conştient de relaţiile de putere, ştie să profite de ocazii, caută succesul, nu îi place să fie subordonat, întreprinzător, optimist, autoritar.

Tipul A: rezervat, educat, nerăbdător, indecis, prudent, non-combativ, dispus să se sacrifice, meticulos, organizat, cinstit, serios, punctual, scrupulos, convenţional, preferă relaţiile pacifice, i se câştigă greu încrederea, observator al regulilor şi ordinii sociale, ştie să-şi reprime emoţiile, pesimist, caută liniştea, puţin sociabil.

Tipul B: este un pic opusul tipului A, vesel, plin de viaţă, independent, sensibil, sociabil, se adaptează uşor, egocentric, original, are clasă şi stil, nu-i place munca de echipă, urăşte limitările, ignoră stereotipurile, îşi urmeaza instinctele, nu se gandeşte la consecinţe, nu este foarte atent la regulile sociale, imprevizibil, creativ, viaţa este un joc.

Tipul AB: este o combinaţie intre A şi B, raţional, are capacitatea de a analiza şi a critica, este născut pentru a rezolva probleme, participă şi contribuie social, vrea să trăiască în armonie cu societatea, este unic, vrea să facă multe lucruri in acelaşi timp, serios în ceea ce priveşte munca, se simte distant, rece, viaţa este o dramă.

Surse: Nipponico şi Wikipedia

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back