Teenage Mutant Ninja Turtles

Avand in vedere ca avem ceva baieti care ne urmaresc blogul nu putea sa ignor acest serial care facea orice baietel care se respecta sa se viseze mare karateka si sa faca scheme complicate si urlaturi elaborate prin sufragerie in timpul unui episod din Teenage Mutant Ninja Turtles. Testoasele Ninja au creat o adevarata isterie in anii ’90 in toata lumea si in Romania cu atat mai mult. Pentru ca subiectul este foarte vast o sa impart povestile despre ei in mai multe articole. Azi vorbim despre originile serialului si ale fenomenului Testoasele Ninja. Personajele au avut debutul intr-o serie de benzi desenate publicate in 1984 de catre Miraje Studio. Initial totul a pornit ca o parodie a desenatorului Kevin Eastman la adresa unor personaje “serioase” cum sunt Daredevil, New Mutants, Cerebus si Ronin. In data de 14 decembrie 1987 are loc premiera primului sezon al seriei animate. La inceput totul a fost gandit ca o mini seriei de 5 episoade, dar pe 1 octombrie 1988 au mai fost adaugate 13 episoade. Serialul a fost produs de catre Murakami-Wolf-Swenson Film Productions Inc si are inclus personaje noi, iar cele vechi, originale din seria de benzi desenate, raman fidele caracteristicilor initiale. Pe 25 septembrie 1989, datorita popularitatii uriase a serialului, apare si sezonul 2 care include episoade pentru fiecare zi a saptamanii, adica 47. In septembrie 1990, show-ul isi schimba genericul d einceput, se muta la CBS unde in weekend-uri beneficiaza de editii speciale de cate o ora.

Schimbarea cea mare survine in 1994 cand show-ul este difuzat doar o data pe saptamana si sufera schimbari majore de actiune, dispar numeroase personaje, este schimbata coloristica peisajului, melodia de intro devine si ea tehno iar seria se departeaza de feelingul de desen animat de pana atunci. Acest show dureaza pana in 1996 iar in urma popularitatii lui se nasc alte serii ca de exemplu Battletoads, Cheetahmen etc.

Anul urmator apare seria live-action denumita Ninja Turtles: The Next Mutation care urmareste povestea din filmul live-action din 1990 intitulat: “Teenage Mutant Ninja Turtles“. Testoasele beneficiaza de inca 3 filme, ultimul aparand anul trecut. In 2003 apare si cea mai recenta serie de desene animate care deviaza destul de mult de la seria originala, dar este mai aproape de imaginea dark a seriei manga publicata in 1984. Poate cea mai importanta schimbare este absenta mancarii preferate a testoaselor ninja: pizza. Daca ea apare aproape obsedant in celelalte serii tv, in seria din 2003 lipseste aproape complet. Personajele sunt si ele mai dure, Shredder fiind si el mai razbunator. Mai multe detalii gasiti AICI.
Personaje: originale, seria 1987, seria 2003

Acestea fiind zise va las in compania genericelor de inceput si promit sa revin asupra subiectului.
:P

Serie originala


Teenage Mutant Ninja Turtles
Vezi mai multe video din Animatie
Trailer live-action movie 1990


Trailer film 2007

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back