Galaxy Express 999

De multa vreme am tot zis ca scriu despre acest serial care, impreuna cu “Captain Harlock“, este o adevarata opera de arta.
Galaxy Express 999” (999 se citeste “trei de 9”) este un manga scris si desenat de catre Leiji Matsumoto, care a si luat premiul “Shogakukan Manga” in 1978 pentru shonen.

Povestea se desfasoara intr-un viitor fictiv, high-tech, unde oameni-roboti duc omenirea catre disparitie. Tetsuro Hoshino este un baietel care isi doreste cu disperare un corp robotic pentru a avea libertatea de care nu se bucura oamenii. Din nefericire acest lucru este posibil doar prin 2 feluri: ori sa fie cumparat si pretul este foarte mare, ori sa fie primit gratis de pe planeta Andromeda care se afla la capatul liniei Galaxy Express 999. GE 999 este o masina spatiala care datorita tehnologiei avansate poate lua orice forma. In acest caz arata ca un tren vechi cu locomotiva. El o intalneste pe Maetel, care seamana izbitor cu mama sa, care ii propune sa ii ofere loc pe tren daca devine companionul ei. Cei doi au numeroase aventuri pe diferitele planete pe care le viziteaza (Tetsuro il intalneste si pe cel care i-a omorat mama si Maetel isi viziteaza corpul uman care, la fel ca si celelalte corpuri, este inghetat pe Pluto intr-un cimitir urias de gheata) si in final ajung pe Andromeda unde baietelul afla crudul adevar: o sa fie transformat intr-un surub iar regina Andromedei, Queen Prometheum, este mama Maetel. Ingrozita insa de soarta baiatului, Maetel o distruge pe mama ei si planeta, ajutata fiind si de tatal ei Dr. Ban. Ea si Tetsuro se intorc pe Pamant. Dupa ce isi iau la revedere Maetel se urca inapoi in tren si pleaca.

Seria a continuat cu mai multe filme si unele persoanje au aparut in alte serii ca si “Captain Harlock“, “Queen Esmeraldas” si altele pe care le puteti gasi AICI.

In cocnluzie recomand acest serial oricarui doritor de serie veche, dar ciudata, profunda, incredibila. Merita orice secunda “irosita”. Torrente AICI. Info aditionale AICI.

Tag-uri:

  • Magda

    De curiozitate, ati scris TOT ce se intampla important in anime,inclusiv finalul? Daca da,super..

  • Ada

    Nu scriem niciodata sinopsisul full ca sa nu stricam placerea oamenilor de a viziona un anumit anime sau desen animat.

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back