Cartea Cartilor

M-am distrat copios saptamana trecuta cand butonam la TV si am dat peste un episod din “Cartea Cartilor” pe canalul Omega TV. Nu ma uit la acel canal pentru ca nu pot spune ca impartasesc multe din ideile de acolo, dar am fost super fana a acestui serial despre Biblie. Pot spune ca datorita lui sunt fascinata de tot ce inseamna Biblie si istorie reala din acea perioada.

Serialul este o coproductie Japonia-America si descrie, pe parcursul a 52 de episoade, evenimente din Vechiul si putin din Noul testament. Prima serie a inceput in 1981 si a continut 26 de episoade, iar a doua, denumita “Superbook II“, a inceput in primavara lui ‘83.

Povestea este centrata in jurul unui baietel, Christopher Peepers (Sho Azuka) care descopera impreuna cu prietena lui Joy (Azusa Yamato) si robotul de jucarie Gizmo (Zenmaijikake) Biblia magica care ii poarta in trecut ca sa fie martori la evenimentele si povestile din Cartea Sfanta. Cea de a doua serie are loc la 7 ani dupa prima atunci cand Biblia magica cade pe tastatura computerului permitand astfel ca toata lumea sa poata sa vada trecutul biblic. Cainele lui Christopher, Ruffles, se pierde in trecut iar Gizmo si verisorul lui Chris, Uriah (Hisashi) pleaca in cautarea lui. Chris si Joy ii urmaresc din prezent prin intermediul computerului.

Nu stiu cati dintre voi ati gustat acest serial, dar eu cred ca m-as uita si acum daca l-as gasi in full. Kmeleon mi-a gasit doar 8 episoade, dar sunt bune si acelea. Vizionare placuta pana data viitoare cand o sa va povestesc despre celalat serial care ne arata povestile din Biblie: “Casa Zburatoare“.


Cartea Cartilor-episodul 01- Adam si Eva by Thestarsofmovies

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back