Wacky Races

By popular demand: “Wacky Races“!!
Unul dintre cele mai populare seriale desene animate a fost si este cel cu o gasca de nebuni care se intrece in continuu intr-o cursa nebuna de masini. Serialul a fost creat de catre Hanna-Barbera in 1968 si a fost difuzat pe CBS pana pe 5 septembrie 1970. Serialul a avut 17 episoade si in fiecare episod erau prezentate 2 curse. Baza inspiratiei acestui serial este filmul “The Great Race” din 1965 cu Jack Lemmon, Tony Curtis si Natalie Wood.
Personajele sunt membrii a 11 echipe care concureaza pentru premiul cel mare:
Echipa 1:
Dick Dastardly si Muttley in Mean Machine 00: personajele negative ale seriei, conduc o masina violet care este propulsata de o racheta, Dastardly intotdeauna planuieste sa triseze si intinde capcane colegilor sai, capcane care niciodata nu reusesc si din cauza carora el este ranit, acest lucru starnind rasul cainelui sau Muttley
Echipa 2:
The Slag Brothers in Bouldermobile 01: formata din Rock Slag si Gravel Slag, doi frati parosi care vin din pestera si care conduc o masina de piatra, maresc viteza masinii lovind-o cu batele si au fost inspiratia pentru celebrul personaj Captain Caveman.
Echipa 3:
The Gruesome Twosome in Creepy Coupe 02: formata din Big Gruesome (un fel de Frankenstein) si Little Gruesome (un mic vampir), conduc o masina cu un dragon in ea, masina care poate zbura datorita aripilor pe care le are, pot sa cheme in ajutor o multime de aminale creepy (serpi, lilieci etc) pentru a impiedica celelalte masini sa castige.
Echipa 4:
Professor Pat Pending in Convert-a-Car 03: este formata dintr-un om de stiinta cam nebun care are o masina ciudata formata dintr-un avion, o barca si alte elemente.
Echipa 5:
Red Max in the Crimson Haybailer 04: formata dintr-un aviator care conduce o masina/avion, personajul este inspirat dupa aviatorul german Manfred von Richthofen
Echipa 6:
Penelope Pitstop in Compact Pussycat 05: singura femeie din echipa, conduce o masina roz echipata cu toate cele necesare pentru aranjare, este febletea altor personaje si are propriul show: “The Perils of Penelope Pitstop“.
Echipa 7:
Sergeant Blast si Private Meekly in Army Surplus Special 06: formata din doi soldati, conduc o masina/tanc, Private Meekly conduce si Sergeant Blast striga ordinele.
Echipa 8:
The Ant Hill Mob in Bulletproof Bomb 07: formata din echipa de gangsteri Roaring Plenty (Clyde, Danny, Kurby, Mac, Ring-A-Ding, Rug Bug Benny si Willy), au aparut si in spin-off-ul “The Perils Of Penelope Pitstop” intr-o noua masina denumita Chugga-Boom.
Echipa 9:
Lazy Luke si Blubber Bear in Arkansas Chuggabug 08: un hillbilly care motaie marea majoritate a timpului si care are un urs nervos pe nume Blubber, conduc o masina facuta din lemn si care are ca motor o veverita careia i se dau alune ca sa mareasca viteza.
Echipa 10:
Peter Perfect in Turbo Terrific 09: un musculos care conduce o masina de viteza car vesnic se dezmebreaza, e indragostit de Penelope Pitstop, masina se numeste si Varoom Roadster.
Echipa 11:
Rufus Ruffcut si Sawtooth in Buzz Wagon 10: formata dintr-un taietor de lemne si un castor, au o masina facuta din trunchiuri de copac, cu orti facute din fierastraie circulare care ii permita sa taie orice ca sa-si faca loc.
Un personaj cheie este si naratorul care inclusiv vorbeste si intreaba concurentii care ii raspund uitandu-se in camera.
Voci:
Daws Butler – Peter Perfect, Sergeant Blast, Big Gruesome, Rock Slag, Rufus Ruffcut, Red Max
Don Messick – Muttley, Little Gruesome, Gravel Slag, Professor Pat Pending, Sawtooth, Ring-a-Ding
John Stephenson – Luke and Blubber Bear
Janet Waldo – Penelope Pitstop
Paul Winchell – Dick Dastardly, Clyde, Private Meekly
Dave Willock – narator

Spinoffs:
The Perils of Penelope Pitstop 1969
Dastardly and Muttley in Their Flying Machines 1969
Yogi’s Space Race 1978
Fender Bender 500 1990

Acest serial, in mod surprinzator, a avut un mare impact asupra animeurilor, facandu-se o multime de serii in japonia bazate pe aceasta idee de curse nebune si ciudate. Mai multe detalii AICI.
Puteti viziona AICI episoadele si le puteti downloada de AICI.
Si acum, in incheiere, va lasam, ca intotdeauna, in compania unor imagini si a genericului de inceput.

Tag-uri:

 • camkmeleon

  favoritul meu e Muttley :X … si acum ma pufneste rasul cand ma gandesc la rasul lui :))

 • rha

  OOOO daaaa. Si eu ma uitam la ei :D

 • AndreyB

  Uuuu deci super marfa Wacky Races, astea si Stop The Pigeon erau cele mai faine desene old-school :P

 • Vasea

  vreau sa mai fie pe cartoon network:) :) dar stiti ca este pe boomerang trebuie sa fii la rds ca sa ai boomerang si iti arata desene care au fost pe cartoon network ca wacky races sau atom ant sau yogi sunt multe

Parteneri

 • AnimationMagazine.eu
 • Edge and Back