Space Ghost

Nu pot incepe acest post fara sa ii multumesc lui Bobby Voicu pentru ca este un geek ca noi si pentru ca a scris un post despre noi pe blogul lui. :* Merci din suflet!!!

Pentru ca ne-a fost sugerat un desen animat de catre unul dintre cititorii nostrii am zis ca trebuie neaparat sa onorez cererea mai ales ca “Space Ghost” este unul dintre serialele mele de desene preferate. “Space Ghost” este unul dintre cele mai celebre personaje create de faimoasa casa de producti Hanna-Barbera Productions si a fost desenat de catre Alex Toth. Debutul a avut loc in 1966 in seria “Space Ghost and Dino Boy“, o seria care era impartita in doua, a doua parte fiind dedicata unui alt personaj,Dino Boy, care nu avea legatura cu Space Ghost. Seria initiala a durat pana in 1968 si a cuprins 42 de episoade pe care le gasiti AICI. Space Ghost este intruchiparea unui politist interstelar care impreuna cu prietenii lui, Jan, Jace si Blip, lupta impotriva fortelor raului intruchipate de Zorak, Brak, Mettalus etc. O galerie completa a personajelor pozitive si negative o gasiti AICI.

In 1981 personajul a reaparut intr-o serie denumita “Space Stars” pe NBC care mai includea “The Herculoids“, “Teen Force” si “Astro and the Space Mutts“. Au urmat 22 de episoade care au avut si un personaj melfic nou, Space Spectre, iar alte elemente esentiale, ca nava The Phantom Cruiser, au fost modernizate. In 1994 Space Ghost devina gazda unui show de umor absurd si uneori negru, “Space Ghost Coast To Coast“, care ruleaza pe Cartoon Network pana in 2004 devenind astfel cel mai lung show al lor. Pe parcursul lui viata personala a lui Space Ghost devine importanta si aflam chiar si numele lui adevarat: Tad Eustice Ghostal si are chiar si un frate geaman malefic: Chad Ghostal.

Au urmat o serie de spin-offs: “The Brak Show” si “Aqua Teen Hunger Force“. In acest moment puteti gasi personajul pe popularul site de jocuri Game Tap.
Benzi desenate:1967, Gold Key Comics: “Space Ghost”
1968-69, Gold Key Comics: “Hanna-Barbera Super TV Heroes”
1987, Comic: adaptare “Space Ghost”
1997, Archie Comics: “Cartoon Network Presents Space Ghost”
2004, DC Comics: “Space Ghost mini-series”
Mai multe info despre seria originala AICI.


Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back