A început Animest!

A început ceea ce se întâmplă de mai bine de 10 ani, și anume: Festivalul internațional de animație: Animest! Yey! Încă un prilej bun să ieșim din casă în aceste zile mohorâte de toamnă. Bun bun, acum, să va spun cum a fost seară la deschidere:

Pe lângă clasicele filmulețe de la Animestul de anul trecut, s-a discutat din despre workshopurile care s-au desfășurat în jurul festivalului dn acest an și despre faptul că s-a ajuns la așa amploare, astfel încât se poate discută deja despre un studio de mărime importantă. Astfel, pe lângă filmul care avea să fie proiectat, s-au prezentat 3 videoclipuri create de participanții la workshopurile Animest. Pe mine m-au lăsat cu gură căscata, mai ales că îmi plac toate cele 3 trupe la fel de mult.

1. Subcarpati – ( care nu e disponibil încă online-cum apare, îl urc :D )
2. ENVIRONMENTS – “Nativ”

3. Robin and the Backstabbers – “Cristina”

Exceptional, zic eu!:)

Finalul a fost cu încărcătură emoțională extremă, cel puțin pentru mine. S-a vizionat Țestoasă Roșie-“The Red Turtle” un film de animație participant la CANNES, total copleșitor, fără dialog, despre cum o mare țestoasă roșie îi schimbă cursul vieții unui naufragiat pe o insulă pustie.
25940_115_la_tortue_rouge_

Credit – http://www.montpellier.fr/

Filmul mai poate fi vizionat și astaseara, deci, mergeți la ANIMEST!

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back