Sustinem – ONE Webcomic

Pe Ruxandra Tarca am cunoscut-o acum un milion de ani, pe un vechi forum de anime unde ea ajuta cu subtitrările și eu i-am dat seria anime Sandy Bell pentru a fi tradusă și răspândită pe net. De atunci și până acum m-am intersectat cu ea de mai multe ori în cadrul festivalului Otaku și i-am admirat de și mai multe ori pasiunea pentru lumea anime/manga și forța extraordinară de muncă.

Acum o lună am început să îi urmăresc cel mai recent proiect, un webcomic realizat împreună cu Alina Popovici (aka Alempe) și denumit „One, A Tale of Bravery and Strength”.

one_line_tapastic

Despre proiect:
„One, A Tale of Bravery and Strength” e rezultatul unei idei care le-a venit cu vreo 2 ani și ceva în urma. A inceput ca un challenge pentru un concurs pe Pixiv la care au lucrat inițial în 3 (între timp au ramas 2, însă mulțumiri lui Ayashige care a dat numele de „One”) și pe care apoi au vrut sa îl continue. Au vrut să facă ceva mai aproape (geografic) de noi și li s-a parut interesant să plaseze acțiunea undeva în Tracia, în secolul 1 precreștin. Însă, în final, au păstrat doar spațiul geografic și cam atât. Restul, începând cu toponimele și terminând cu personajele, e, în cea mai mare parte, ficțiune pură – cu excepția unor conflicte istorice reale.

sneak_peek2

Personaje:
Inițial s-a pornit de la o gluma, fetele gândindu-se ca ar fi cool sa facă un comic despre Burebista. Apoi au început să facă brainstorming, Burebista a devenit „Bure”, iar, în final, întrucât povestea nu mai avea nici cea mai vagâ legaturâ cu personajul istoric real, i-au schimbat numele in Kersas. I s-a dat un set de prieteni, niste antagoniști și a început lucrul la scenariu. După un an și mult de brainstorming și modificari aveau scriptul finalizat. Au urmat character sheet-urile, teasere, apoi primul capitol, pe care tocmai l-au lansat. Au ales formatul de webtoon pentru că li s-a părut foarte bine optimizat pentru tableta și mobil, nu doar pentru PC, și ușor de citit.

Celts

chara_sheet_all

kersas_chara_sheet2

niva_chara_sheet2

Autori:
Alina Popovici (aka Alempe) este cea care se ocupă de tot ce înseamnă desen.
Ruxandra Tarca este responsabila cu scrisul.

Personal mi se pare unul dintre cele mai bine desenate proiecte românești și sper să aibă parte de succesul meritat. Chiar vă rog să susțineți acest proiect pentru că cele două fete merită aprecierea noastră.

Webcomic-ul oate fi citit pe:
LINE Webtoon
Tapastic

Pagina oficailă a proiectului AICI.

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back