Lex Comics ne aduce benzile desenate ale copilariei

Revista Universul Copiilor a fost una dintre cele mai îndrăgite reviste ale copilăriei mele. Apărută imediat după revoluție, revista a reunit artiști precum domnul Puiu Manu, Pompiliu Dumitrescu sau Sorin Anghel sub îndrumarea lui Ovidiu Zotta. La începutul anului 1990, acesta face apel la domnul Puiu Manu și la scenaristul Costică Diaconu și îi roagă să realizeze o bandă desenată SF pentru primele numere ale revistei. În aprilie 1990, în numărul 12, apare prima parte a poveștii realizate de cei doi artiști. Trei Luni de Vacanță în Trecut este primul din cele trei episoade care povestesc aventurile lui Andrei și Mary, piloți spațiali, și ale androidului Xerxes care călătoresc în trecut înspre Egiptul Antic și mitica Atlantidă.

trei luni de vacanta1

Aceasta este prima oară după 25 de ani când aceste minunate aventuri văd iar lumina tiparului și încântă noi generații de copii. Mă bucur nespus că cei de la Lex au republicat aceste minunate benzi desenate și o spun cu toată sinceritatea. Eu, oricum, am un respect și o admirație aparte pentru domnul Puiu Manu iar arta dumnealui va rămâne veșnic un punct de referință în viața mea. Aștept cu nerăbdare copilărească celelalte numere.

trei luni de vacanta2

trei luni de vacanta3

Găsiți primul număr pe site-ul Lex Comics, iar, în acest weekend, îl veți găsi si la tărgul Final Frontier. Ne vedem acolo!

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back