Sezonul anime de iarna 2016 (2): Grimgar of Fantasy and Ash si KonoSuba

anime_winter_wallpaper
Sezonul anime de primavara bate la usa si eu am ramas datoare cu seriile care mi-au atras atentia in sezonul de iarna.

Grimgar of Fantasy and Ash
Dupa Sword Art Online si Log Horizon, aceasta este a treia serie despre jucatori care se trezesc blocati intr-un joc, care si-a facut loc in lista mea de animeuri. Cred ca am dobandit o mica pkacere vinovata pentru aceasta tema ;)). Bine, Grimgar are o mica deviere de la tema in sensul care eroii seriei nu sunt blocati in joc ci mai degraba transportati intr-o lume fantastica asemanatoare unui joc online dar nah, trecem peste acest mic detaliu.
Poveste
Un grup de tineri se trezesc intr-o lume fantastica asemanatoare Europei medievale si singurul lucru pe care si-l amintesc este propriul nume. Cum au ajuns acolo, de unde vin si ce viata au avut inainte, totul este un mister. Un hangiu ii pune la curent cu locul unde se afla si ce trebuie sa faca pentru a supravietui intr-un loc in care monstrii si alte creaturi misuna peste tot. Haruhito este unul dintre acesti tineri si dupa o anume intamplare ajuge liderul acestui grup.

Am singura recomandare pentru aceasta serie: aveti rabdare cu ea. Spre deosebire de altele, aceasta are un inceput mai lent care poate tenta pe multi s-o abandoneze dar, daca veti avea rabdare, veti descoperi ca nu a fost timp pierdut vizionarea ei. Este o poveste incarcata emotional din care se pot invata multe si va veti trezi la sfarsitul ei dorind un al doilea sezon. A-1 Pictures a comis-o “rau” in acest sezon de iarna cu doua serii remarcabile: Erased si Grimgar. Grafica fabuloasa, muzica buna, doar 12 episoade dar ce calatorie :X

Trailer

KonoSuba
… care vine de la Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku o, un titlu mult prea lung pentru a-l tine minte :)).

Poveste
Kazuma este un die-hard fan anime, manga si jocuri online si este atat de die-hard, incat a ajuns aproape sa se izoloze de lumea exterioara. Din nefericire, viata lui se sfarseste tragic, intr-un accident de circulatie dar – caci exita un “dar” – in loc sa dispara in neant, Kazuma se trezeste langa o fata care ii spune ca este o zeita si il intreaba daca vrea sa mearga intr-o alta lume. Exista o singura conditie, insa: nu poate lua cu el decat un singur lucru.

Daca sunteti dornici de o comedie fantastica care parodiaza pe toti si de toate atunci KonoSuba este pentru voi. Nu va asteptati la cine stie ce plot (desi el exista) sau la nu stiu ce dezvoltari de caractere pentru ca nu veti avea parte de asa ceva. Dar tocmai acest lucru face din aceasta serie una fermecatoare si relaxanta. Studio DEEN a facut o treaba foarte buna si pentru ca nu sunt decat 10 episoade, fanii au fost superincantati sa afle ca un al doilea sezon va urma.

Trailer

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back