Sezonul anime de iarna 2016: Erased si Dimension W

anime_winter_wallpaper

Lumea anime se invarte in jurul anotimpurilor si spun asta pentru cei care nu sunt familiarizati cu modul in care apar seriile noi sau sezoane noi pentru serii mai vechi. Din lunga mea experienta pot sa va spun ca sezoanele de iarna si vara nu sunt foarte bogate in seriale noi (in jur de 20-25) dar chiar si asa tot poti sa gasesti cateva care sa te intereseze. Spre surprinderea mea, totusi, supa ce am vizionat 4-5 episoade din fiecare, am reusit sa adun in lista destul de multe in raport cu totalul general al sezonului.
Nu ma astept ca toata lumea sa fie de acord cu alegerile mele dar pentru asta aveti comentariile: va puteti lasa acolo sugestiile pentru ca toata lumea sa le vada.

Erased
Dupa umila mea parere, Erased este de departe cel mai bun serial al acestui sezon. Numai daca stam sa ne uitam la temele pe care le abordeaza (asa cum am facut eu :P ) si cred ar fi suficient pentru a incepe sa-l urmariti. Supranatural, calatorie in timp, mister, thriller, ce poti sa-ti doresti mai mult?

Poveste
Satoru Fujinuma este un tanar artist manga in varsta de 29 de ani, care poseda abilitatea de a calatori inapoi in timp, exact inainte ca un incident ce poate pune o viata in pericol sa se intample, oferindu-i astfel posibilitatea de a-l impiedica. In momentul in care mama lui este ucisa pentru ca fusese martora la actiunea unui rapitor in serie, aceasta abilitate se activeaza brusc si el este trimis in vremea cand era elev in scoala elementara exact inainte ca trei dintre colegii lui sa fie rapiti si ucisi.
Dupa doar cinci episoade banuiesc ca tot serialul se va ocupa de descoperirea rapitorului si disculparea lui Satoru care este invinuit de uciderea mamei sale.

Dupa cum probabil v-ati dat seama aceasta nu este o serie cu multe tonuri vesele, cum imi place mie de obicei sa urmaresc, dar povestea este mult prea interesanta si punerea in scena mult prea buna pentru a fi ignorata. Un singur lucru il gasesc neplacut: seria este o adaptare dupa manga scrisa de Kei Sanbe, care manga este inca ongoing. Cum mi se pare imposibil ca cele 12 episoade anuntate sa acopere cele 7 volume deja publicate, sper ca un al doilea sezon nu se va lasa asteptat si mai sper ca cei de la studioul A-1 Pictures sa nu rasoleasca bunatate de poveste.

Trailer

Dimension W
Si continui cu “bunul” meu obicei de a ma apuca de serii ce sunt adaptate dupa manga inca ongoing @-@. De data asta este vorba despre o serie care se incadreaza perfect in preferintele mele, adica spatiu, viitor, roboti si alte chestii d’astea :D.

Poveste
Cateva decade in viitor, o noua dimensiune este descoperita si in ea o sursa colosala de energie. Pentru a capta aceasta energie sunt inventate niste reactoare numite “coils” care o trimit apoi in centrale electrice. Prin 2071 compania Tesla Energy ajunge sa detina monopolul pe aceasta sursa de energie si asta duce la aparitia unor “coils” ilegale. Pentru a stopa acest fenomen, se creaza un grup numit “Collectors” a carui menire este sa confiste aceste “coils” ilegale.
Kyoma Mabuchi este un astfel de “collector” si un tip singuratic care nu se impaca cu progresul. Hobby-ul lui este sa restaureze masini vechi ce folosesc combustibil si cand nu vaneaza utilizatorii ilegali de “coils” isi petrece timpul intr-un cimitir de masini.
Intr-o buna zi, Kyoma o intalneste pe Mira Yurizaki, un gynoid, care in ciuda tuturor evidentelor, insista sa spuna ca este o fata normala si nu un robot. Mira este “fiica” unuia dintre fondatorii Tesla Energy si dupa ce afla de moartea “tatalui” sau decide sa i se alature lui Kyoma.

Pana la episodul 5 seria este inca in stadiul de a cladi povestea si de a explica lucruri. Sper ca acest lucru sa se schimbe in episodul urmator pentru ca altfel dintr-o serie cu potential o sa devina una ratata, La fel ca si la precedenta avem 12 intr-un ,sper, prim sezon.
Ca parte proasta as mentiona fansevice-ul, care este intr-o cantitate mult prea mare… cel putin pentru gustul meu. Daca nu va deranjeaza asta, GO FOR IT!

Trailer

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back