5 anime de vazut de Halloween si Sf. Andrei

Alucard

Am zis-o in nenumarate randuri ca nu sunt de acord cu importarea de sarbatori straine atata vreme cat avem si noi unele similare dar, oricat de mult imi displace acest lucru, realizez ca nu pot sa ignor popularitatea lor crescanda. Si, ca sa impac si capra si varza, si pentru ca oricum iti ia ceva timp sa vizionezi o serie anime, am ales perioada dintre cele doua pentru un maraton … spooky ;))

Va avertizez de la bun inceput ca seriile urmatoare nu sunt recomandate celor care nu suporta genul horror cu tot ce implica el.

5. Jigoku Shoujo
Poate cea mai cuminte serie dintre cele cinci dar si asa plina de blesteme, vraji, nebuni, tradatori si criminali.
Hell correspondence este un site care poate fi accesat de oameni consumati de ura si dornici de razbunare si care se ofera sa duca in Iad persona catre care indreapta aceste sentimente. Bineinteles ca totul vine cu un pret si anume ca cel care incheie contractul va ajunge si el in Iad la sfarsitul vietii.
Poate vi se pare previzibil serialul dar va garantez ca e mai mult decat se vede la prima vizionare :->

Sa trecem la lucruri mai serioase, zic … sau mai sangeroase mai bine spus.

4. Highschool of the Dead
Daca e sa avem Halloween atunci musai sa avem si zombie, nu?
O invazie zombie nu este ceva placut dar daca te trezesti, elev fiind, prins pe acoperisul scolii cu sanse aproape de zero sa scapi de acolo, situatia este si mai dificila. Si cand in sfarsit reusesti sa scapi, descoperi ca putinii supravietuitori nu mai tin cont moralitate si norme sociale.

Atentie! Intram in zona vampirilor! :->

3. Shiki
“Shiki” ar fi pentru Japonia cam ce este “vampir” pentru cultura vestica. Cumva asemanatori dar totusi diferiti. Imi este greu sa va explic care este diferenta dar va veti lamuri pe parcurul seriei.
Viata unui sat izolat de restul lumii este tulburata cand locuitorii sai incep sa moara subit. Directorul spitalului crede initial ca este vorba despre o epidemie dar curand descopera ca vinovata de situatia din localitate este o familie ce se mutase nu cu mult timp in urma.

2. Blood+
Ce face aceasta serie extrem de interesanta este reinventarea termenului de “vampir” si o face atat de bine incat te intrebi totusi daca este un serial despre vampiri cu atat mai mult cu cat termenul nu este folosit.
De cateva generatii se duce un razboi intre o grupare misterioasa numita Red Shield si monstrii avizi de sange numiti Chiropterans. In acest razboi se trezeste aruncata Saya, o fata cu o familie normala si o viata normala, putin anemica si putin amnezica.

1. Hellsing Ultimate
Ca este seria anime, ca este seria OVA Hellsing Ultimate, trebuie sa vedeti Hellsing. E un MUST! Un mix perfect de vampiri, zombie, psihopati si varcolaci, stropit generos cu sange si complot nazist.
Daca ar fi sa fac – si poate voi face- un top cu antieroi, cu siguranta Alucard va ajunge pe primul loc.
Alucard (va invit sa-i cititi numele invers ;)) ) este un vampir ce lucreaza pentru o organizatie secreta britanica, rolul lui fiind acela de a extermina vampiri si alti monstrii care ameninta rasa umana.

Si asa am ajuns la sfarsitul listei mele dar nu pentru ca n-ar mai fi si alte titluri de pomenit – chiar m-am gandit sa fac o lista de 10 – ci pentru ca m-am gandit ca este suficient sa acopere perioada dintre Halloween si Sf. Andrei. Totusi, daca doriti, va fac si partea a doua cat ai zice … spooky ;))

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back