TigerSharks (1987)

Mi s-a făcut rău de tot dor să scriu despre o animație veche și, în timp ce mă plimbam pe Tumblr, mi-am adus aminte că nu am scris despre cea de a treia serie animată din trilogia neoficială Rankin/Bass care include și desenele animate ThunderCats și SilverHawks.

SilverHawks

Dacă primele două desene animate încă se bucură de un fan base loial, TigerSharks a alunecat încet în negura timpului și a fost uitat. Iar apoi am apărut eu (pam pam) ca să vă aduc aminte de el. :D Oare cine altcineva iubește animațiile obscure mai mult decât mine?

Parte a show-ului The Comic Strip, povestea TigerSharks este previzibila și tipică pentru seriile de acest gen din anii 80. T-Ray este un hibrid umano-marin care ajunge pe planeta Water-O pentru a o coloniza deoarece planeta sa fusese distrusă. Aici, împreună cu locotenenții săi, numiți Mantannas, îl eliberează pe maleficul Captain Bizzarly și începe lupta împotriva locuitorii planetei, Waterienii.

Walro, un talentat inginer și om de știință, crează un dispozitiv denumit the Fish Tank care îi transformă pe Mako, Walro, Dolph, Octavia, Lorca, Bronc, Angel si Gupp in fiinte hibrid om-pește cu puteri supranaturale. Baza lor se află pe submarinul/navă spațială SARK care conținea și the Fish Tank.

Cu un stil de desen mult prea asemănător cu cel al seriilor precedente și fără un storyline bine definit și original, TigerSharks nu a avut succes și s-a încheiat după doar 26 de episoade. Eu una, deși îmi place să urmăresc orice desen animat din anii 80, recunosc că întreaga animație mi se pare ușor ridicolă, și asta ca să fiu drăguță. Cei de la Rankin/Bass s-au lăsat prea ușor pe ureche după succesul primelor două seriale și au aplicat o rețetă mult prea asemănătoare, dar nu așa de bine conturată și dezvoltată și au dat greș.

Cu toate acestea, ca orice serie animată care se respectă, TigerSharks a avut parte și de o serie de figurine realizată de către compania americană LJN. Nu vă grăbiți însă să vi le achiziționați. Sunt rare și prețurile lor sunt pe măsură.

tigersharks toy line
Image via

thundercats_silverhawks_tigersharks

Seria a devenit parte a librăriei Warner Bros.,dar, din nefericire, nu a fost încă lansată pe DVD și nici nu se anunță niciun plan în acest sens. Având în vedere că nici canalele tv nu se înghesuie să-l difuzeze, singura soluție rămâne Youtube. Urmăriți mai jos primul episod al seriei și vă aștept cu impresii după vizionare. Sunt curioasa ce părere aveți de el în comparație cu frații mai mari ThunderCats și SilverHawks sau alte desene animate din acea perioadă.

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back