Nominalizarile animate la oscars 2015 si predictiile noastre

Hai ca a venit si randul sa stam putin la barfa si sa analizam nominalizatii la premiile Oscar din acest an. Avem, ca intotdeauna, doua categorii animate: Best Animated Feature Film si Best Short Film – Animated.

Sa le luam pe rand:
Best Animated Feature Film

Big Hero 6

Big Hero 6

L-am vazut aseara si va spun cu mana pe inima ca este unul dintre cele mai amuzante aniatii vazute in ultimii ani. Am ras cu lacrimi, am plans, am simtit bucurie. In acest weekend va pregatesc o recenzie, dar va pot spune de pe acum ca este un super candidat la premiul cel mare.

How to Train Your Dragon 2

How to Train Your Dragon 2

Din punctul meu de vedere, si nu numai, acesta este marea concurenta a lui Big Hero 6. Desi si celelelalte sunt candidati de temut, adevarata lupte se va intre aceste doua animatii.

The Boxtrolls

The Boxtrolls

Nu am apucat sa vad acest film. Buhuhu. Dar am auzit multe lucruri bune si eu sunt mega fana Studio Laika asa ca nu prea am nicio scuza. Ma rog, am. *cough*copil*cough*

The Tale of the Princess Kaguya

The Tale of the Princess Kaguya

O animatie minunata care face cinste numelui Ghibli. Trebuie sa scriu neaparat si o recenzie sau poate o rog pe colega mea Cami aka Kmeleon sa o faca. Ma bucur nespus ca a fost nominalizata. Slabe sanse sa castige, dar ar merita-o din plin.

Song of the Sea

Song of the Sea

Aici cam dau din umeri pentru ca recunosc ca nu am vazut animatie si nici nu am citit recenzii legate de ea. Voi ati vazut-o? Ma gandesc sa o urmaresc in viitorul apropiat, dar lista de must watch este asa de lunga incat nu stiu cand voi avea si timp.

La categoria Best Short Film – Animated avem urmatoarele nominalizari:

Short Film – Animated

Disney feast

L-am vazut aseara, inaintea lui Big hero 6 si este adorabil! Bine realizat, amuzant, dar si romantic.

The Bigger Picture

The Bigger Picture

The Bigger Picture Trailer from daisy jacobs on Vimeo.

Un film animat de arta realizat cu ajutorul tehnicii stop motion si a unor picturi in marime naturala. Surprinzator si foarte frumos. Nu cred ca poate fi apreciat de oricine, dar mie-mi place.

A Single Life

A Single Life

A Single Life Trailer Short from SND FILMS on Vimeo.

O alta animatie artistica realizata de studioul olandez Job, Joris & Marieke in care Pia incepe sa calatoreasca prin viata ei datorita unui misterios disc de vinil.

The Dam Keeper

The Dam Keeper

Un short superb despre puterea de a merge mai departe, ambitie si determina si…bulling. De abia astept sa-l vad.

Me and My Moulton

Me and My Moulton – Official Trailer – English version from Mikrofilm AS on Vimeo.

Am vazut acum animatia AICI (este la free streaming pana maine asa ca grabiti-va daca vreti sa o vedeti) si…nu sunt impresionata. Dragut animata, dar cam atat. Nu mi se pare ca se compara cu restul, dar asta este, evident, o parere subiectiva.

Bun, acestea fiind zise, care sunt castigatorii in opinia voastra? Eu clar pariez ori pe Big Hero 6 ori pe How to Train Your Dragon 2 la Best Animated Feature Film si pe “Feast” sau “The Dam Keeper” la categoria de scurt metraje.

Tag-uri:

  • Eu mizez pe Bih hero 6, datorita originalitatii. SI ca o parere personala…Oricat de mult il ador pe Toothless, povestea nu m-a dat pe spate, Iar Princess Kaguya, oricat de superba ar fi si este, nu va ajunge la “inimile’ celor ce decid cui i se ofera oscarul. Boxtrolls a fost dragut, dar mi s-a parut mai reusit ParaNorman. La scurt metraj, categoric Feast, e prea cute.

  • AdaBd

    Si eu sunt fana ParaNorman.

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back