Omer et le Fils de l’Étoile (1992)

Tot analizand si studiind listele cu desenele animate difuzate in Romania anilor ’90, mi-am adus aminte de un serial despre care nu am prea vorbit: “Omer et le Fils de l’Étoile“.

125-omer_et_dan_le_fils_de_l_etoile_debut

Desi, in general, imi aduc aminte foarte clar fiecare serial sau film animat vizionat in anii ’90, acesta este oarecum in ceata. Imi aduc aminte figurile lor, imi aduc aminte ca il asociam cu “Bleu, L’Enfant du la Terre“, dar nu-mi aminteam foarte clar episoade sau personaje. Problema este ca episoadele nu se gasesc decat in rusa, pe YouTube, asa ca research-ul pentru acest articol a fost cam anevoios. Noroc ca am gasit primul episod pe Daily Motion si asa am putut sa-mi mai scutur de praf memoria.

Generic

Episodul 1

Omer_et_le_fils_de_letoile01_1 by ginie-mery-9

Omer_et_le_fils_de_letoile01_2 by ginie-mery-9

Personajul principal al seriei este Omer, un vierme care locuieste pe Pamant impreuna cu prietenul sau Hoot, o bufnita inteleapta, si care asteapta implinirea profetiei care spune ca planeta va fi curand scapata de sub tirania lui Morkhan si a Verandei. Salvarea vine sub forma lui Dan, un tanar neindemanatic si ciudat care insa este crescut si educat de Omer si Hoot impreuna cu mainuta Aum si steaua de mare Stella.

Poate veti rade, dar eu nu imi aduceam aminte nici de Omer si nici de Dan. Singurele personaje care staruiau in memoria mea erau cele negative. Daca nu ma insel, a mai intrebat cineva pe blog de acest serial si nu am stiu atunci sa-i zic exact numele. E voila! Acum avem si un nume. Yey!

Seria este formata din 26 de episoade, a avut premiera pe 8 ianuarie 1992 si a fost realizata de catre Frédéric Koskas, Richard Bessis si Bernard Deyriès. La noi seria a rulat mult mai tarziu, in 1999, pe TVR.

Va aduceti aminte de acest serial? Ca intotdeauna, mana sus cine l-a vazut.

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back