Astazi incepe cea de-a sasea editie a KINOdiseea

Azi este ziua cea mare: KINOdiseea – Festivalul Internațional de Film pentru Copii și Familie – revine cu o a sasea editie sub sloganul „Iubirea de cinema începe devreme”.

Asa cum v-am povestit deja, in acest weekend, pot fi urmarite pe marile ecrane unele dintre cele mai de succes animatii ale anului: Loulou, incredibilul secret (r. Éric Omond, premiul César), Taramul Regelui Inaripat (r. Esben Toft Jacobsen), Casa Magicianului, Jack et la mécanique du Coeur / Jack și mecanica inimii (r. Mathias Malzieu, nominalizat la EFA), care va fi proiectat și la gala de premiere KINOdiseea, miercuri, 19 noiembrie, ora 19.00, la Cinema Studio.

antboy

Sambata, 15 noiembrie, ora 16.30, luni, 17 noiembrie, ora 19.00 si miercuri, 19 noiembrie, la ora 10.00, la Cinema Pro veti putea viziona si filmul Antboy, in premiera nationala, o alternativă pentru copii la filmele cu super-eroi care poate concura ușor cu studiourile Marvel. Filmul este in competitie pentru Trofeul KINOdiseea si este inspirat de o serie de benzi desenate daneze.

KINOdiseea dedica anul acesta si o Retrospectiva adresata publicului de orice varsta. Capodopere ale cinematografiei maghiare Mattie cel isteț și gâsca, r. Attila Dargay, +6, 75′ Ungaria, 1977, Micuța Vulpe, r. Attila Dargay, 79′, Ungaria, 1981 și cehești Cele trei dorințe ale cenușăresei, r. Václav Vorlícek, +7, 75′, Cehia, 1973, Visul unei nopți de vară, r. Jirí Trnka, +7, 76′, Cehia, 1959, vor face deliciul pasionatilor de animatii stop-motion.

Programul complet al celei de-a șasea ediții poate fi consultat pe www.kinodiseea.ro

Biletele pentru proiectiile de la ora 19.00 de la Cinema Studio si Cinema Eforie si pentru toate proiectiile de la Cinema Pro se pot achizitiona de pe www.eventbook.ro si de la casa de bilete Cinema Pro, in cazul proiectiilor de la Cinema Pro (7 lei copii / 10 lei adulti).

Intrarea la proiectiile din timpul zilei de la Cinema Studio si Cinemateca Eforie este gratuita, iar doar pentru acestea se pot face rezervari online pe www.kinodiseea.ro.

Festivalul International de Film pentru Copii ai Familie, KINOdiseea, este organizat de Asociatia Culturala Metropolis, cu sprijinul Primariei Sectorului 5.

Un proiect finantat de Centrul National al Cinematografiei, Uniunea Cineastilor din Romania.
In parteneriat cu Institutul Cultural Roman, Creart – Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti.

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back