Run, Wonder Princess (1978)

Acum ceva vreme Stefan Eremia de la Geek Zone imi arata amuzat un serial animat corean, din anii ’70, care este un rip-off pe fata al personajului Wonder Woman. Daca tot e asa mare buzz in lumea geeks-ilor datorita pozelor oficiale (sau nu) de la filmarile Batman vs Superman in care apare si WW, haideti sa ne distram putin cu acest serial animat korean denumit “Run, Wonder Princess“.

wonder princess

Foarte multe detalii despre acest serial nu stiu si imi este destul de greu sa il urmaresc avand in vedere ca nu exista un sub in engleza, dar va promit ca voi face tot posibilul pentru a rezolva acest mic impediment.

wonder-princess-run

Run, Wonder Princess” este opera lui Kim Cheong-gi, un foarte cunoscut regizor de animatie care a realizat si una dintre cele mai importante animatii coreene, “Robot Taekwon V“. Wonder Princess este, asa cum am mentionat deja, un rip-off complet al lui Wonder Woman, ea avand atat puterile, costumul cat si metoda de transformare devenite clasice datorita seriei live-action cu Lynda Carter. Pana si relatia ei de iubire cu un ofiter este copiata si adaptata publicului corean. Ca si calitate a animatiei, Wonder Princess pare un copil usor stangaci al animatiei japoneze, stilul de desen incercand sa il imite pe cel clasic al lui Osamu Tezuka, dar avand scapari mari in materie de continuitate. Daca va uitati atent la generic, veti constata ca personajul principal, atat in forma de super erou cat si in cea umana, difera ca si fizionomie, uneori, de la cadru la cadru. Amuzant, dar si putin deranjant.

wonder-princess-run1

Nu vreau sa ma intelegeti gresit. Nu pun la pamant animatia coreana mai ales pentru ca studiouri din Corea au realizat partea de animatie a unor desene animate celebre (Family Guy, Phineas and Ferb, The Legend of Korra, Justice League Unlimited), dar, in acest caz, stilul de animatie si faptul ca este o copie ma face sa ma amuz copios.

Pana sa reusesc sa gasesc pe cineva dispus sa ne faca un sub (daca aveti sugestii va rog sa le lasati in comentarii) haideti sa urmarim “Run, Wonder Woman” si sa ne imaginam ca suntem niste copii care doar se uita la poze. :))

Vizionare placuta!

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back