Gemelli nel segno del destino – Gemenii destinului

Intortocheate sunt caile mintii!
Ma jucam eu frumos intr=o buna zi cu micuta Creier de aluna si brusc imi vin in minte figurile a doua personaje de desene animate: o fata blonda si un baiat cu tenul mai inchis si par negru albastrui. Undeva intr-un colt al mintii stiam ca sunt frati (poate chiar gemeni) si cam atat. M-am chinuit multe zile sa-mi aduc aminte despre ce desen este vorba, mi-am intebat si colegii dar nu mi-au fost de ajutor – se pare ca ei la 10-12 ani nu erau asa pasionati de desene animate cum eram eu la 25 ;)). Si ce faci daca vrei sa gasesti ceva? Gugalesti sau iutubesti :)) Cuvinte cheie? “cartoni animati” (pentru ca banuiam ca l-am vazut pe canalele italiene), “gemelli” si “Cristina d’Avena” (ca doar ea canta majoritatea genericelor pe vremea aia). Si BANG! Gemelli nel segno del destino (in original Les Jumeaux du Bout du Monde).
Nu stiu cati dintre voi ati vazut serialul si daca va mai aduceti aminte despre el dar eu stiu ca la vremea aceea il urmaream ori de cate ori a mea copila, bebelus la acea vreme, imi dadea voie.

twins_destiny

Si povestea suna asa:
Pe la sfarsitul secolului al XIX-lea se nasc in China in acelasi loc, la aceeasi ora, cand Luna era in punctul maxim, o fata din parinti englezi si un baiat din parinti chinezi si ambele mame mor la nastere. Aceasta dubla nastere vine sa indeplineasca o prima parte dintr-o profetie a lui Lao Zi care spunea ca o astfel de pereche de copii va pune capat tiraniei Imparatesei din China dar pentru ca acest lucru sa se intample Gemenii Destinului, cum erau numiti cei doi copii, trebuiau sa puna la loc doua tablete de piatra in Templul Armoniei Ceresti din Orasul Interzis.
Imparateasa afla de la astrologul ei despre nasterea celor doi copii si ordona sa fie ucisi. Tatii celor doi copii sunt arestati dar o societate secreta ii salveaza pe micuti si aranjeaza sa fie trimisi in Franta impreuna cu Capitanul Tournier. In acest timp Imparateasa il pune pe magicianul curtii sa-i pietrifice pe cei doi tati si trimite un pirat sa-i omoare pe copii. Acesta are ocazia s-o faca dar inima nu il lasa si o minte pe Imparateasa ca i-a indeplinit ordinul.
Trec doisprezece ani. Jules (Marco in varianta italiana) si Julie (Marika in varianta italiana) traiesc alaturi de capitanul Tournier crezand ca este tatal lor adevarat. Copii au puteri supranaturale si desi tatal lor ii avertizase sa nu le foloseasca in public acestia nu ii dau ascultare. Curand, ambasadorul Chinei afla de existenta lor si trimite vorba Imparatesei. Bineinteles ca aceasta trimite oameni sa-i omoare dar societatea secreta care-i ajutase la inceput este pe faza si ii salveaza.
In urma mortii capitanului Tournier ajutorul lui, Martin Garcon, devine gardianul lor si copii afla misiunea pe care trebuie s-o indeplineasca.

Seria urmareste aventurile lui Jules si Julie in drumul lor spre China pentru a-si elibera tatii si pentru a-si implini destinul, ajutati fiind de tot felul de personaje si de membrii societatii secrete.

Pentru a-si folosi puterile, Jules si Julie trebie sa se tina de mana si sa invoce puterea pe care vor s-o foloseasca.
Cele sapte puteri supranaturale ale copiilor sunt:
Prima Putere – puterea iluziei: pot crea iluzii realiste care sa duca adeversarul intr-o stare de confuzie sau teama.
A Doua Putere – puterea zidului: pot crea un zid de lumina care sa-i protejeze de atacuri directe.
A Treia Putere – puterea de a sfarama: pot distruge obiecte.
A Patra Putere – puterea de a ridica si muta obiecte.
A Cincea Putere – puterea de a manevra masini: pot manevra tot felul de masinarii chiar daca sunt stricate sau n-au cunostinte despre cum se opereaza.
A Sasea Putere – puterea de a invoca elementele naturii.
A Saptea Putere – puterea de a controla mintile: aceasta putere este folosita foarte rar pentru ca presupune un efort extrem de mare.

Seria, care se intinde pe parcursul a 52 de episoade, a fost produsa in anul 1991 de catre scriitorul Jean Chalopin, dupa o idee proprie, pentru canalul TF1 si a fost ditribuita in mai multe tari.

Dupa umila mea parere e pacat ca aceasta serie a cazut in uitare. Poate e de vina faptul ca nu e creatia unui studio american caci se stie cum americanii isi tot scot de la naftalina seriile vechi si le readuc in atentia publicului.
Imi amintesc cum urmaream fiecare episod curioasa sa vad cum vor scapa cei doi copii de urmaritorii loe, ce puteri vor invoca si cum ii vor ajuta acele puteri. Sigur, seria este dedicata copiilor dar are destule lucruri ce pot fi intelese mai greu de copii, insa elementele fantastice compenseaza acest lucru. Povestea este una foarte bine spusa si cele 52 de episoade nu par multe deloc pentru ca fiecare reuseste sa te tina cu sufletul la gura. In afara de asta, sunt o gramada de lucruri pe care un copil le poate invata pentru ca aventura celor doi copii traverseaza tari de pe doua continente intr-o epoca care nu face parte din trecutul apropiat si cu personaje de toate culorile.
Indiferent daca ati vazut sau nu seria va recomand sa o cautati si s-o (re)vizionati. Sunt convinsa ca nu va fi pierdere de timp ;)

Generic francez

Generic italian

Nella mitica Shangai sono nati sai
i gemelli del destino
Questi splendidi bebè han davanti a sè
un difficile cammino… \:D/

Wiki

Tag-uri:

  • Uitasem total de serialul asta. Cred ca l-am prins in italiana, ca imi suna mai placut si cunoscut tema muzicala in italina. Multumesc ca mi-ai mai adus aminte de un serial animat.

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back