Top 5 animatii de vazut in 2014

Zilele acestea m-am apucat sa imi fac topul personal al filmelor de animatie si live action pe care de abia astept sa le vad in acest an. Pentru ca animatiile sunt marea mea iubire, am hotarat sa fac si un mini top personal al celor mai interesante animatii pe care urmeaza sa le vedem anul acesta.

5. The Nut Job/ Goana Dupa Alune

the nut job goana dupa alune

A aparut deja in cinematografele romanesti, dar, din pacate, nu am apucat sa ajung la avanpremeira de sambata atat din cauza zapezii cat si dintr-un alt simplu motiv: nu suport animatiile dublate in limba romana. Imi cer scuze fata de oamenii care muncesc la aceste traduceri si dublari, dar nu consider ca avem inca actori cu o voce atat de buna incat sa inlocuiasca cu succes vocile unor actori precum Brendan Fraser, Liam Neeson sau Katherine Heigl. Si nu, Andreea Marin NU are voce pentru dublat. Stiu ca voi avea probleme in momentul in care imi voi duce copilul la cinema si el/ea va dori sa vada o animatie dublata, dar prefer sa-mi imaginez ca pana atunci se vor mai schimba si pe la noi lucrurile si vor aparea actori cu niste voci calde si frumoase pe care le voi putea asculta cu placere.

4. How to Train Your Dragon 2

how-to-train-your-dragon-2-poster

O frumoasa continuare a primului film lansat in 2010, plin de aventuri fantastice cu Hiccup si Toothless ca protagonisti. Actiunea se pretrece la 5 ani distanta fata de cea originala, iar in peisaj apar o multime de dragoni tineri si un misterios Dragon Rider.

3. The Boxtrolls

M-am indragostit de proiectele studioului Laika in momentul in care am urmarit “ParaNorman” la festivalul Anim’Est 2012 asa ca de abia astept acest nou film realizat cu tehnologia stop motion. Filmul este povestea unui mic orfan pe nume Eggs care este crescut de niste creaturi misterioase denumite the Boxtrolls. Acestea sunt amenintate de catre un personaj malefic, Archibald Snatcher, iar Eggs trebuie sa-si salveze familia si prietenii de la distrugere totala.

2. Son of the Batman

son-of-batman-blu-raycover

Nu se putea ca pe primele locuri sa nu fie niste animatii DC. Son of the Batman este unul dintre cele doua animatii cu Batman care se vor lansa in acest an si este bazat pe o poveste realizata de Grant Morrison si Andy Kubert in 2006. Batman se reintalneste cu Talia al Ghul si afla ca au impreuna un baiat pe nume Damian Wayne.

1. JLA Adventures: Trapped In Time

JLA Adventures Trapped In Time

Cu surle si trambite anunt locul 1 al topului meu pana in acest moment! Iubesc tot ce inseamna Justice League pentru ca personajul meu preferat de benzi desenate este Wonder Woman (for the record mie imi place de Gal Gadot si de abia astept sa o vad in rolul lui WW). “JLA Adventures: Trapped In Time” este un film surpriza care a fost anuntat de catre DC Animation doar acum cateva zile si care a avut lansarea pe 21 ianuatie doar in magazinele Target. In momentul in care DVD-ul va aparea de cumpart si in alte parti, de exemplu Amazon, cu siguranta mi-l voi cumpara pentru a-l adauga la colectia mea de DVD-uri animatie.

Voi ce preferinte aveti? Ce filme credeti ca am omis din aceasta lista? Va astept cu drag sugestiile.

  • Emanuel Lazarescu

    Rio 2 si Ninja Turtles unde sunt? Era bine sa faci un top animatii pentru cinema nu amestecat cu lansari home entertainment care probabil nu vor fi scoase ever la noi…

  • Ada

    Emi, citez din primul paragraf: “am hotarat sa fac si un mini top personal”. Iar fanii din Romania isi cumpara dvd-uri de pe Amazon de multi ani. Nu are nicio relevanta ca nu apar si la noi. Asta ca sa nu vorbim de alte modalitati de procurare a filmelor si animatiilor.

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back