Rupert Sanders va regiza “Ghost in the Shell”

Recunosc! De cate ori citesc cate o stire (si din pacate citesc din ce in ce mai des) ca Hollywood-ul a mai pus ochii pe o franciza asiatica nu ma pot abtine sa nu oftez (asta in cel mai bun caz :”>). N-am sa inteleg EVER de ce fac asta. S-au terminat francizele lor? Sunt in pana de inspiratie? DE CE? Da, stiu ca sunt intrebari fara raspuns :-< In fine....

ghost-in-the-shell

Poate ca unii dintre voi stiu ca Dreamworks a cumparat in urma cu cativa ani licenta pentru Ghost in the Shell si iata ca acum anunta ca a gasit regizor pentru live-action-ul GitS. Numele lui este Rupert Sanders si daca nu vi se pare cunoscut sa nu va mirati pentru ca omul nu are la activ decat regia filmului Snow White And The Huntsman (2012). Si pentru ca treaba sa fie treaba in materie de novici, scenariul filmului va fi asigurat de William Wheeler, un scenarist care nu are in palmares decat doua filme de lung metraj: The Hoax si The Reluctant Fundamentalist.

Din pacate, performantele de pana acum nu ii recomanda pe cei doi si tare mi-e teama ca se va repeta istoria Dragonball. Sigur, Ghost in the Shell este mai usor de adaptat decat Dragonball si Dreamworks poate oferi efecte speciale cum doar el poate s-o faca, dar americanii au asa un obicei sa … americanizeze totul incat sunt aproape convinsa ca fimul nu va avea nicio urma de spirit asiatic si atunci va ramane doar un film SF/cyberpunk oarecare.
Sunt eu subiectiva? Va fi un nou fiasco? Voi ce parere aveti?

via

Tag-uri:

 • Ma tem ca – cel putin momentan – speranta ca acest film sa ramana “doar un film SF/cyberpunk oarecare” este un deziderat considerand numele atasate, predecesorul Dragonball Evolution si faptul ca pur si simplu nu este nevoie de o versiune live action, versiunea animata originala a imbatranit foarte bine, dar ce sa le faci Hollywood be out of ideas yo! (de vreo 2 decenii asa)

 • Kmeleon

  sunt de acord ca nu era nevoie de un live action asa cum nu era nevoie nici pentru Dragonball si asa cum nu este nevoie nici pentru Bleach (God help us!!) sau Akira.

  Din pacate nu putem decat sa privim ce se intampla :(

 • Strflp

  Mie una imi este chiar frica de ce vor sa faca americanii cu GitS. Ma bucur au inspirat Matrix din el…dar de la inspiratie pana la un Live Action e un pas mare… Un lucru vreau sa spun insa: A dat domnul sa nu fie licenta in proprietatea Disney pentru ca atunci chiar ma inchinam. Sa speram ca ramane la statusul de zvon sau sa iasa ceva prntru ca altfel mi-as pierde respectul(care oricum a ramas in cantitati mici) fata de adaptarile americane.

 • PAI AMERICANII FAC ASTEA PENTRUCA pot si cred ca sunt. Nu stiu pe ce sa mai scoata bani. Ei fac Remake-uri dupa filme sau seriale englezesti aparute doar de cativa ani.

 • Kmeleon

  @STRFLP: nu cred ca ramane la statusul de zvon pentru ca e ambitia/dorinta lui Spielberg sa se faca filmul asta. Sunt de acord cu ce ai spus despre Disney si de aceea imi pun sperantele in Dreamworks sa nu isi bata joc de franciza si de fani implicit.

 • Ada

  @Bogdan: Remake-urile uneori sunt bune, alteori nu. Este vorba si de o criza de imaginatie, dar traim si intr-o perioada de nostalgie. Multi doresc sa vada readuse la viata personaje sau francize din copilaria sau adolescenta lor. Vezi cazul Sailor Moon si isteria cauzata de noul anime.

 • Strflp

  @ADA: Remake-ul Sailor Moon e una si adaptarea GITS sunt doua lucruri total diferite…. Pentru remake-ul Sailor Moon creatoarea manga-ului a creat personajele si a supravegheat indeaproape productia…pe cand aici…vine un regizor, spune ce vrea sa faca si pac-pac filmul.

 • Ada

  Aici ai dreptate.

Parteneri

 • AnimationMagazine.eu
 • Edge and Back