Powerpuff Girls si Cartoon Network implicati intr-un scandal

In mod normal nu scriu lucruri “scandaloase” pe acest blog pentru ca nu cred ca avem cititori amatori de asa ceva, dar nu am putut trece cu vederea peste acest mic scandal iscat cu putin timp inainte de relansarea seriei animate “The Powerpuff Girls“.

La inceputul saptamanii trecute, Cartoon Network si IDW Publishing au lansat oficial coperta unei viitoare publicatii dedicata celor trei fete Powerpuff. Ilustratia copertii, realizata de catre artista Mimi Yoon, le prezenta pe Blossom, Bubbles si Buttercup mature, imbracate sexy in rochii mulate si cizme inalte realizate din latex. Cu o alura total diferita fata de cea din animatia clasica, aceasta coperta a iscat o adevarat polemica pe Facebook.

powerpuff-girls scandal

Fanii indignati au lansat un adevarat val de comentarii la adresa lui Mimi Yoon si a celor de la Cartoon Network care au comandat coperta. Desi in mod normal respect si apreciez viziunea artistica a fiecaruia, recunosc ca, in aces caz, si mie mi se pare deplasata imaginea. Si spun in acest caz pentru ca acum nu mult timp am aparat un fanart sexy cu Sailor Moon pe care l-am publicat pe pagina Sailor Moon Romania. De ce am facut acest lucru atunci si acum nu pot face la fel? Simplu. Pentru ca Sailor Moon este un anime, pentru ca anime-urile sunt oricum pline de sexualitate si o senzualitate la care copii din alte parti ale lumii nu sunt expusi la o varsta mica, pentru ca si Naoko Takeuchi a desenat-o pe Sailor Moon dezbracata sau imbracata in lenjerie sexy. Este pur si simplu vorba de alt context.

In cazul Powerpuff Girls, idea de a lua trei personaje copilaroase, cu aspect copilaros si de a le transforma in adolescente cu un aer destul de evident sexual, este o cale lunga.

powerpuff girls then and now

Oricat de mult imi plac schimbarile, oricat de mult imbratisez si apreciez viziunile diferite ale artistilor, consider ca unele lucruri trebuie pur si simplu lasate asa cum au fost create initial sau doar putin schimbate. In acest caz consider ca s-a mers prea departe, la fel ca si in cazul personajului Merida care a primit anul trecut un makeover sexy.

IDW Publising a anuntat oficial ca retrag coperta si vor realiza una noua. Sunt sigura insa ca deja au fost publicate cateva exemplare care vor deveni, in scurt timp, obiecte de colectie.

Voi ce parere aveti?

Tag-uri:

  • Pe mine ma deranjeaza mai mult ca mie nu-mi prea arata prea ‘mature’, sunt ceva mai in varsta dar nu le-as da mai mult de 14-15 ani si cu toate astea sunt imbracate in latex si lucesc – conotatiile de sexualizare a unor personaje care reprezinta laturile feminitatii si care sunt la gradinita sunt usor de inteles :|

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back