La multi ani, Mickey Mouse!

Daca ne urmariti pe pagina de Facebook atunci sigur stiti ca ieri a fost o foarte importanta aniversare in lumea animatiei. Micky Mouse, traditionala mascota a universului Disney, a implinit venerabila varsta de 85 de ani. Mickey a fost creat de catre Walt Disney si Ub Iwerks (co-creatorul precursorului lui Mickey, Oswald the Lucky Rabbit) in 1928 si si-a facut debutul in animatia “Steamboat Willie“.

Cu aceasta ocazia, Walt Disney Studios a lansat un clip din animatia “Get A Horse“, primul short animat cu Mickey, care va avea premiera in cinematografe, dupa “Runaway Brain” din 1995. Filmuletul a fost vizionat in aceasta vara in cadrul Annecy International Animated Film Festival si D23 Expo si va putea fi vizionat, in intregime, de catre publicul larg, odata cu premiera animatiei “Frozen“.

Desi pare ca este o animatie realizata la inceputul secoluluii XX, singura parte vintage din “Get a Horse” este vocea lui Walt Disney in rolul lui Mickey Mouse, pentru acest lucru folosindu-se inregistrari vechi din perioada cand Walt dadea voci pentru personajul sau preferat. Lauren MacMullan (Avatar: The Last Airbender, The Simpsons) este regizorul si creatoarea acestui short, iar animatia a fost supervizata de catre Eric Goldberg (Aladdin, Pocahontas, Hercules).

La multi ani, Mickey Mouse!

mickey

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back