Desene animate: Silver Surfer: The Animated Series (1998)

De multa vreme tot imi propun sa scriu un articol despre acest serial de desene animate care a fost creat special pentru canalul Fox Kids si care, pentru mine, ramane unul dintre cele mai bune seriale de desene animate cu supereroi din toate timpurile.

Silver Surfer The Animated Series banner

Silver Surfer este un personaj de benzi desenate creat de catre Stan Lee si Jack Kirby, ca parte a serie The Fantastic Four, si lansat in 1966. Povestea acestuia incepe pe planeta Zenn-La unde un tanar om de stinta, Norrin Radd, asista cu neputinta la distrugerea planetei sale de catre Galactus, o entitate galactica extrem de puternica care devora planete, hranindu-se cu energia lor. Intr-un moment de altruism, Norrin ii propune lui Galactus sa devina servitorul acestuia si sa-l ajute sa gaseasca alte planete pentru a se hrani in schimbul crutarii planetei sale. Galactus accepta si ii da lui Norrin o parte din puterea sa, transformandu-l astfel in the Silver Surfer.

silver surfer2

Amintirile lui Norrin sunt insa sterse in momentul in care el este transformat, dar la un moment dat el isi aduce aminte de planeta sa natala si de iubita lui Shalla-Bal si porneste in cautarea lor. In calatoria lui intalneste multe alte personaje din universul Marvel precum The Watcher, Ego the Living Planet, Pip the Troll (care este si ajutorul sau), Drax the Destroyer sau Adam Warlock.

Desi seria a avut un succes imediat, doar 13 episoade au fost realizate, probeleme financiare ale Marvel media si cele de natura legala avut cu Saban Entertainment prevenind continuarea acestui serial de desene animate. Inca 8 scenarii pentru sezonul 2 au fost scrise, dar, din pacate, niciunul dintre aceste episoade nu a vazut lumina reflectorului.

Unul dintre elementele cheie ale succesului acestui serial este imbinarea elementelor clasice de animatie 2D cu efecte CGI care, la acea vreme, nu erau atata de folosite pentru filmele si serialele de desene animate. Daca cumva stilul de desen vi se pare cunoscut este datorita faptului ca la realizarea acestei productii a participat studioul de animate AKOM (Animation Korea Movie) care a lucrat si la serii precum X-Men, Animaniacs, Batman: The Animated Series, Gargoyles, G.I. Joe: A Real American Hero, My Little Pony, RoboCop: The Animated Series, The Transformers sau Tiny Toon Adventures.

Serialul a fost lansat pe DVD si se poate achizitiona de pe Amazon la un pret foarte bun.

silver surfer dvd

Desi imi place sa-mi cumpar DVD-uri originale si intentionez sa imi creez o adevarata biblioteca cu dvd-uri si Blu Ray-uri cu animatie, va pot spune ca cele 13 episoade ale desenului animat “Silver Surfer: The Animated Series” se poate viziona si pe YouTube AICI.

Ca intotdeauna astept cu drag parerile voastre legate de acest desen animat si, cine stie, poate, intr-o zi, vom avea parte de continuarea bine meritata a acestui serial animat.

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back