Stiri anime: Hayao Miyazaki se retrage din lumea animatiei

Koji Hoshino, directorul studioului Ghibli, a anuntat astazi ca fondatorul studioului, Hayao Miyazaki, se retrage din lumea animatiei de lung metraj dupa mai mult de 50 de ani de activitate. Anuntul a fost facut in cadrul Festivalului de Film de la Venetia, iar Koji nu exclude posibilitatea ca Hayao sa mai lucreze la unele proiecte de scurt metraj.

miyazaki3a

Ultima animatie de lung metraj a lui Hayao Miyazaki, The Wind Rises (Kaze Tachinu), a avut premiera in vara aceasta, iar mai jos aveti trailerul ei.

Recunosc ca m-a intristat enorm acest anunt. Anime-uri precum Future Boy Conan, Sherlock Hound, Laputa: Castle in the Sky sau NausicaƤ of the Valley of the Wind stau la baza iubirii mele pentru cultura manga si anime si o sa simt acut lipsa spiritului sau creator. Si da, poate suna extrem de siropos ce spun, dar omul este o legenda vie si ma simt cu adevarat onorata ca sunt contemporan cu el. Sper din tot sufletul ca vom mai avea parte de mici proiecte realizate de catre el si, oricum, nu pot decat sa ii multumesc pentru toate lucrurile minunate cu care ne-a bucurat copilaria si nu numai.

VIA
Image credit

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back