Desene animate: Bigfoot and the Muscle Machines (1985)

Din vagauna semi-obscurittaii avem astazi mini seria animata “Bigfoot and the Muscle Machines“. Difuzata in cadrul show-urilor animate de sambata si duminica dimineata, aceasta serie este bazata pe popularele show-uri cu monster trucks.

BigfootMM1

Acum, ca sa fiu foarte sincera, nu pot spune ca sunt cel mai mare fan monster trucks care a calcat vreodata pe acest pamant. Sau ca ma uit zi lumina la aceste show-uri si stiu tot ce misca pe patru roti mari. Dar am urmarit, “in tinereti”, cateva evenimente si imi aduc aminte, destul de vag, ca am vazut undeva, tot “in tinereti”, si acest desen animat despre care azi va povestesc. Wikipedia spune ca el a fost difuzat impreuna cu Jem, Robotix si Inhumanoids asa ca este foarte posibil sa-l fi vazut in aceasta conjuctura, pe Super Chanel sau chiar pe canalele sarbesti. Nu bag insa mana in foc pentru asta.

BigfootMM3

Big Foot este o super masina a carui proprietar, Yank Justice, are un popular show de monster trucks. Alaturi de surorile gemene Red & Redder (care conduc masina Black Gold), profesorul Dee (o conduce pe Orange Blossom Special) si Close McCall (proprietarul lui War Lord), el intra intr-o aventura spectaculoasa si periculoasa care poate duce la gasirea fantanii tineretii. Adrian Ravenscroft este un excentric milionar care porneste si el pe urmele miraculoasei fantani, incercand sa il scoata din cursa pe Yank, dar, intr-un final…pam-pam…monster trucks salveaza lumea!! Eh, ce ziceti de asta? Nu va asteptati, nu-i asa? :))

Stiu ca premiza suna extrem de ciudat si nici nu are rost sa ne minunam ca acest serial nu a avut viata lunga, dar cum sa nu iubesti ceva atata de siropos si absurd, realizat in perioada de glorie a anilor ’80? Mai ales daca a fost realizat de Marvel si Sunbow Productions impreuna cu Toei Animation care, in mod evident, s-a ocupat de partea de animatie. Iar daca este sa vorbim despre voci, oh, avem ce sa vorbim! Slye (soferul lui Adrian) si Adrian Ravenscroft sunt adusi la viata de catre Chris Latta, un actor pe care oride fan devotat G.I. Joe si Transformers il cunoaste pentru ca a dat voci pentru seriile animate din anii ’80 ale acestor francize. Si daca tot vorbim de Transformers, numele Peter Cullen va spune ceva? Poate ceva legat de Optimus Prime? :D El este cel care da vocea lui Arthur Ravenscroft, in timp de Lance LeGault este Yank Justice.

In cel mai pur spirit al anilor ’80, a existat si o tentativa de realizare a unei serii de jucarii, dar ea s-a limitat doar la masini, neexistand nicio figurina cu personajele umane.

Si, in mare, dragii mei, cam aceasta este povestea lui Bigfoot, Yank Justice si a prietenilor sai. Va las acum sa va delectati cu aceasta mica “bijuterie” obscura pentru ca asa se pretrece orice zi frumoasa de duminica: in compania unui serial de desene animate. ;) Vizionare placuta!Image credit 1 2 WIKI

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back