Desene animate: Robo Force: The Revenge of Nazgar (1984)

In anii ’80, Ideal Toy Company (una dintre cele mai mari companii de jucarii din America anilor ’70-’80), lanseaza seria de jucarii si figurine Robo Force. Sub forma unor Dalek (Dr. Who) customizati, asa cum amuzant subliniaza colectionarii, acesti roboti erau un reboot al unei mai vechi serii de jucarii Ideal, Zeroids, lansata in anii ’60.

roboforce-ad

Maxx Steele este leaderul Robo Force, o echipa formata din 5 roboti, 6 cu Maxx, dedicata apararii libertatii si dreptatii in univers si a orasului Celestia. De cealalta parte a baricadei se afla Hun-Dred si al sau cult care urmeaza invatamintele lui Nazgar, un dictator malefic care a adus devastare si moarte in univers, acum 2000 de ani.

Asa cum era obiceiul in acea perioada, aceasta gama de jucarii urma sa aiba si un serial de desene animate care sa ajute cu promovarea. Compania Ruby Spears Productions a fost contactata pentru realizarea acestei serii animate iar, in 1984, are loc, pentru o singura data (!), difuzarea episodului pilot denumit “Robo Force: The Revenge of Nazgar“. Din pur noroc o inregistrare TV rip a supravietuit si uite ca astazi putem sa ne bucuram ochii cu acest obscur exemplu de animatie a anilor ’80.

Assult_on_the_Fortress_of_Steele

Povestea incepe cu noaptea in care Dr. Fury este rapit din casa sa, de catre Hun-Dred, pentru a-l ajuta pe acesta sa il readuca la viata pe Nazgar. La 10 ani dupa acest eveniment, fiul doctorului, Mark Fury, alaturi de Maxx si restul robotilor, pleaca in cautarea sa. In aceasta aventura li se alatura si consilierul Deena Strong plus Jason Fury, fiul cel mic al doctorului.

robo force

Din pacate pentru cei de la Ideal, Robo Force nu reuseste nici pe de parte sa castige teren in fara unor francize precum Transformers sau GoBots. Poate si acesta este motivul pentru care “The Revenge of Nazgar” a fost difuzat o singura data pe un singur canal tv. Poate daca desenele animate aveau macar un sezon de 13 episoade, Robo Force ar fi dobandit un rol mai important in cultura francizelor mici si obscure. In cazul de fata, insa, el castiga un loc sigur in topul animatiilor despre care doar eu si inca 3 tipi de pe internet au mai scris. :)) Dar nu-mi pasa. Ador animatiile obscure si cheesy si nu-mi este frica sa o recunosc!

Vizionare placuta!

Image credit Wiki

Tag-uri:

Parteneri

  • AnimationMagazine.eu
  • Edge and Back